Echipa londoneză de rugby cu membri gay face 20 de ani

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 15 octombrie 2015

uk_rugby-gay-kingscrosssteelers

Kings Cross Steelers, o echipă de rugby din Londra, sărbătoreşte în acest an două decenii de la înfiinţare. Probabil că o astfel de ştire ar trece neobservată dacă n-ar fi vorba despre o echipă alcătuită din jucători homosexuali. Chiar prima echipă de acest gen din lume, scrie Vice UK, citat de The Independent.

Am fost întotdeauna foarte mândri de faptul că acest club a ajutat la schimbarea mentalităţii colective din Anglia faţă de comunitatea LGBT. Atunci, în 1995, ideea a fost despre înfiinţarea unei echipe în care bărbaţii gay care iubesc acest joc să poată face asta fără oprelişti. Iar comunitatea de rugby a înţeles şi a acceptat demersul nostru”, a explicat preşedintele-fondator Robert Hayward.

Hayward este parlamentar conservator în Marea Britanie şi chiar urmează a primi titulatura de lord.

În acest moment există nu mai puţin de 56 de cluburi de rugby alcătuite din jucători homosexuali în lume. În 2007, doi dintre jucătorii echipei Kings Cross Steelers s-au căsătorit, iar în 2015 echipa a câştigat a cincea sa Union Cup, un turneu neoficial organizat o dată la 2 ani, la care participă toate cluburile gay din Europa. În acest an, competiţia a avut loc în oraşul Bruxelles.

Recent, Keegan Hirst, căpitanul echipei Batley Bulldogs, echipă aflată în cel de-al doilea eşalon valoric al Rugby League, a recunoscut şi el oficial că este homosexual şi că a fost atras de bărbaţi încă de când avea 15 ani.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!