Echipa lui Ryde, aproape de a lui Tadici

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 8 octombrie 2015

600 rydeNaţionala feminină începe o nouă campanie de calificare la un turneu final, la Campionatul European din 2016 (Suedia). România face parte din Grupa 1, alături de naţionalele Norvegiei, Belarusului şi Lituaniei. Debutul tricolorelor este pe teren propriu, la Rm. Vâlcea, cu Lituania.

După ultimele două Campionate Europene atacate cu Gheorghe Tadici pe banca tehnică, România îşi începe aventura pentru următorul turneul final continental cu un alt selecţioner, Tomas Ryde. Antrenorul suedez se află la a doua campanie cu echipa naţională, după ce a reuşit să o se califice la Campionatul Mondial din 2015 (5-20 decembrie, Danemarca).

Pentru partidele cu Lituania şi Belarus, Tomas Ryde a luat în calcul 22 de handbaliste:

– portari: Petrescu (SCM Craiova), Munteanu (HCM Baia Mare), Dedu (Corona)

– extreme stânga: Ardean, Tănăsie (ambele HCM Baia Mare), Hotea (Corona)

– interi stânga: Perianu, Szucs (ambele HCM Baia Mare), Zamfir (Corona), Neagu (Buducnost)

– centri: Marin, Oltean (ambele HCM Baia Mare), Buceschi (Thuringer)

– interi dreapta: Geiger, Vizitiu (ambele HCM Baia Mare), Tudor (CSM Ploieşti)

– extreme stânga: Nechita (HCM Baia Mare), Udriştoiu (Dunărea Brăila), Chiper (Corona)

– pivoţi: Manea (CSM Bucureşti), Ciuciulete (Corona), Pintea (fără echipă)

Adriana Nechita a suferit ulterior o entorsă la gleznă, astfel că are şanse mici să evolueze într-unul din cele două jocuri.

Din cele 22 jucătoare convocate, 17 au participat şi la campania „Euro 2014” (preliminarii și turneu final), încheiată de România la Debrecen cu un loc 9, ceea ce înseamnă că antrenorul suedez a păstrat 77,2% din jucătoarele folosite de predecesorul Gheorghe Tadici. O explicaţie pentru acest procent important ar fi faptul că naţionala se află înaintea unui Campionat Mondial, iar Ryde & Co nu-şi permit luxul de a mai face experimente, mai ales că este şi ultimul an de ciclu olimpic.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!