Echipa a treia a Irlandei, mult peste România

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 26 iunie 2014

540 nationala rugbyNaţionala de rugby a României a pierdut din păcate finala IRB Nations Cup 2014, disputată în compania Emerging Ireland, a treia echipă a Irlandei. Pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, echipa noastră s-a înclinat clar, scor 31-10.

Irlandezii au preluat conducerea meciului încă din start, iar primul eseu al partidei s-a marcat în minutul 30, atunci când a avut loc o presiune constantă a înaintării irlandezilor. Dominic Ryan a găsit gaura din defensiva echipei noastre, Ian Keatley a transformat și Emerging Ireland s-a desprins la 10-3. Reuşita a dat forță suplimentară elevilor lui Dan McFaraland, care la pauză conduceau cu 17-3.

Stejarii au echilibrat partida în repriza a doua, au reuşit incursiuni spectaculoase, în special prin Florin Surugiu, însă fără rezultat palpabil pe tabela de marcaj. Scorul final a fost 31-10, consemnându-se prima înfrângere a românilor la IRB Nations Cup 2014. Una previzibilă, de altfel.

Locul al treilea a revenit Uruguayului, care a întrecut Rusia cu scorul de 13-6. În precedentele două partide de la IRB Nations Cup, România a învins selecţionata Uruguayului cu 34-1, pe 13 iunie, şi a trecut de Rusia cu 20-18, pe 19 iunie.

Prin succesul înregistrat în faţa României, Emerging Ireland a câştigat în premieră IRB Nations Cup. Irlandezii au reuşit trei victorii, 31-10 cu România, 66-0 cu Rusia şi 51-3 cu Uruguay, toate cu punct bonus ofensiv. În acelaşi timp, Robin Copeland a fost desemnat cel mai valoros jucător la competiţiei, astfel că se poate spune că succesul echipei este total.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!