Echipele din Liga a II-a dispar pe capete

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 24 iulie 2014

544 corona brasov

28 de locuri disponibile în sezonul viitor de Liga a II-a. Înscrise, până acum, doar 26 de echipe. Nou-promovata Minerul Motru a renunţat la dreptul de a participa la competiţie, în timp ce FC Vaslui s-a desfiinţat şi nu s-a mai înscris deloc în campionat. Şi surpriza: o formaţie retrogradată din Liga I şi dispărută, Corona Braşov, apare pe lista echipelor care şi-au anunţat participarea în campionat!

Cazul formaţiei este cel puţin ciudat, dacă avem în vedere că în Consiliul de Administraţie al clubului s-a votat desfiinţarea secţiei de fotbal. „500% echipa se retrage din campionat, nu se mai pune problema ca autorităţile locale să mai dea vreun leu la echipă”, susţin oficiali ai clubului din Braşov, club care se va axa strict pe handbal şi hochei. Şi totuşi… Corona s-a înscris în Liga II la fotbal.

Explicaţia problemei este financiară: se încearcă probabil vinderea locului la care Corona are dreptul în campionat. „Primăria se va axa doar pe handbal şi hochei. Un grup de investitori şi-a exprimat dorinţa de a prelua echipa şi locul în Liga II, oamenii au şi trimis o scrisoare de intenţie în acest sens. Nu se ştie dacă echipa va juca tot în Braşov sau va fi mutată în altă parte. Locul Coronei este vânat pentru că echipa nu are decât mici datorii. Dacă se vor materializa discuţiile, atunci echipa va evolua în Liga II”, ar fi declarat o sursă din cadrul Coronei.

Corona Braşov s-a înscris până la 20 iulie, data limită, în campionatul ligii secunde, înregistrarea necostând-o ceva. În cazul în care echipa nu va fi preluată de oamenii care şi-au manifestat interesul, atunci Liga II va începe cu cel mult 25 de echipe, asta dacă nu vor mai fi şi alte cluburi care se vor retrage.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!