Economia creste, austeritatea continua

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 9 septembrie 2013

Economia britanica este „pe val”, dar austeritatea continua pana in 2019, considera reprezentantii The British Chambers of Commerce (BCC – Camera de Comert Britanica). Acestia au prognozat crestere economica continua in Regatul Unit pentru urmatorii 2 ani, in cel mai recent raport al institutiei.

Specialistii BCC au revizuit in crestere prognoza privind evolutia economiei britanice pana la sfarsitul acestui an, informeaza BBC News in editia online din 30 august. Ei apreciaza ca aceasta va avansa cu 1,3%, dupa ce in lunile trecute apreciau o crestere de doar 0,9%. Economia isi va imbunatati performantele cu 2,2% in 2014 si cu inca 2,5% in 2015, mai sustin cei de la BCC.

Aceste previziuni se pot, totusi, deteriora, iar perspectivele economice optimiste ar putea suferi de pe urma unor eventuale evolutii defavorabile externe, atrag atentia specialistii Camerei de Comert Britanice. Acestia amintesc printre factorii negativi posibili starea economiei in zona euro, situatia din Orientul Mijlociu sau o inrautatire economica in China.

Raportul dat publicitatii de BCC mai prevede scaderea somajului de la 7,8% in prezent pana la 7% la finele anului 2015.

Efectele actualei austeritati promovate de guvernantii de la Londra la nivel bugetar va fi resimtita in randul populatiei pana in anul 2019, au mai atentionat aceleasi surse. „Va fi un proces lung si dureros”, se mentioneaza in raportul BCC.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!