Economia Marii Britanii revine la performanţele din 2008

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 17 martie 2014

Economia naţională a Marii Britanii va reveni în vara acestui an la nivelul de performanţă la care se afla în 2008, înainte de izbucnirea recesiunii, au anticipat reprezentanţii Camerei Britanice de Comerţ (British Chamber of Commerce – BCC) citaţi în cele mai importante publicaţii din regat în 10 martie.

Specialiştii BCC cred că Produsul Intern Brut (PIB) al Marii Britanii va reveni în luna iulie la valoarea pe care acesta o avea în urmă cu peste şase ani, în primele luni ale anului 2008.

Creşterea economică înregistrată pe parcursul acestui an în Regatul Unit va fi de 2,8%, mai apreciază cei de la BCC. Totuşi, economiştii atrag atenţia asupra ratei mari a şomajului în rândul tinerilor, care se păstrează la un nivel „inacceptabil de ridicat”.

„Revigorarea economică a Marii Britanii se apropie de momentul culminant. Afacerile din întreaga ţară se dezvoltă şi creează noi locuri de muncă, iar previziunile noastre nu fac altceva decât să confirme aceste rezultate pozitive”, a subliniat John Longworth, directorul general al BCC.

Cei de la Camera Britanică de Comerţ au mai previzionat o creştere economică de 2,5% în Regatul Unit pentru anul 2015. Ei susţin că anul următor, Bank of England, banca naţională a Marii Britanii, va creşte pentru prima dată rata dobânzii de referinţă, la 0,75% faţă de minimul istoric de 0,5% la care aceasta a fost fixată imediat după izbucnirea crizei financiare din 2008.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!