Editurile pariaza in 2010 pe „nobelizati”

Articol publicat in sectiunea Cultură pe data 10 ianuarie 2010

Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu si Mircea Cartarescu sunt doar cativa dintre autorii romani care isi vor lansa noi volume in 2010 la Humanitas. Editura nu a dezvaluit decat un titlu, „Din documentele boierilor Gradisteni. Franturi din trecutul Tarii Romanesti in povestea unui neam de mari boieri”, scris de istoricul Neagu Djuvara, preferand sa nu spuna nimic despre celelalte. In privinta filosofilor Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, acestia vor lansa si audiobook-uri, „Minima moralia” si respectiv „Despre limita”, noteaza agentia NewsIn. De asemenea, ultimul volum al Hertei Müller, in original „Atemschaukel”, care va fi tradus, cel mai probabil, „Leaganul respiratiei”, va fi lansat in acest an. De altfel, scriitoarea a inregistrat un succes formidabil in Romania dupa ce a fost distinsa, in 2009, cu ravnitul Premiu Nobel, doua dintre cartile sale, „Inca de pe atunci vulpea era vanatorul” si „Animalul inimii” fiind in topul celor mai bine vandute carti de anul trecut.

Printre scriitorii straini care vor fi lansati se numara deja consacratii si ultrapremiatii John Updike, Ismail Kadare si J.M. Coetzee. Astfel, fanii lui Rabbit se vor putea delecta cu un nou volum din serie, „Rabbit este bogat” de John Updike, iar „Tunetele ploii” este ultimul titlu din productiile de inspiratie istorica ale lui Kadare, nominalizat, in ultimii zece ani, de patru ori la un Premiu Nobel, si curtat la noi atat de Humanitas, cat si de Polirom. Laureatul din 2003 la acelasi popular premiu, scriitorul din Cape Town, J.M. Coetzee, lanseaza traducerea „Epocii de fier” (1990), dupa ce in 2009 Humanitas a publicat „Jurnalul unui an prost” (2007).

 

Polirom contraataca cu Pamuk

Dintre autorii romani consacrati pe care Editura Polirom ii va scoate pe piata sunt Adrian Marino, cu un volum autobiografic postum in care criticul lamureste transant multe dintre polemicile in care a fost implicat, si Catalin Dorian Florescu, scriitor de origine romana care locuieste in Elvetia si care are un succes remarcabil pe piata editoriala din acesta tara, romanul „Zaira”, care va fi publicat in romana, fiind cel mai recent bestseller al sau.

Din literatura internationala, vor fi lansate „Muzeul inocentei”, cel mai recent roman al turcului Orhan Pamuk, primul dupa recompensarea cu Nobelul pentru literatura, in 2006, „Howl si alte poeme”, o selectie a celor mai cunoscute poeme ale parintelui Beat, Allen Ginsberg, si „Curcubeul gravitatiei”, al unui alt „greu”, de data aceasta al postmodernismului, Thomas Pynchon.

Editura Curtea Veche Publishing isi propune, in 2010, sa continue seria de autor Eckhart Tolle, cel mai bine vandut scriitor strain la aceasta editura in 2009, cu un nou volum, „Secretul lui Milton”. De asemenea, editura va publica „Lebedele salbatice”, cartea autobiografica a scriitoarei de origine chineza Jung Chang, care povesteste in acest volum devenit bestseller mondial, viata a trei generatii de femei Chang, de la bunica sa pana la ea insasi.


Etichete: , , , , , ,

Comentarii

O parere la “Editurile pariaza in 2010 pe „nobelizati””

  1. Keli Spune:

    Thank you ^^218#I&7;m really trying try out new things and to develop my style with doing so.And If you liked her dresses, mabe you will also enjoy the little Queen caricature I will post later ^^

Spune-ti si tu parerea!