Educația elevilor bolnavi

Articol publicat in sectiunea Educaţie şi învăţământ, Sănătate pe data 10 noiembrie 2014

Există standarde minime de educație și sprijin pentru copiii care nu pot mege la școală din pricina bolilor sau accidentărilor.

 

Dacă copilul dumneavoastră nu poate merge la școală

Dacă aveți un copil care nu poate participa la orele de curs pe motiv de boală sau accidentare, școala și consiliul local se vor implica pentru a asigura în continuare educația copilului dumneavoastră.

 

Rolul școlii

Școala ar trebui să:

  • dispună de un angajat responsabil pentru copiii ce nu pot veni la orele de curs din motive de sănătate;
  • anunțe consiliul local dacă există posibilitatea ca copilul dvs să lipsească mai mult de 15 zile lucrătoare de la școală;
  • ofere consiliului local informații despre nevoile și capacitățile copilului, precum și un program de studiu;
  • ajute copilul să se reintegreze când acesta se întoarce la școală;
  • se asigure că copilul este ținut la curent cu evenimentele și activitățile extracuriculare ale școlii;
  • încurajeze copilul să rămână în contact cu colegii (prin vizite sau mesaje foto / video).

 

Rolul consiliului local

În cazul în care copilul dumneavoastră va lipsi de la școală o perioadă îndelungată, consiliul local are obligația să asigure un proces educațional pe cât se poate de normal. Asta poate însemna trimiterea unui tutore la domiciliu, accesul la școala spitalului/serviciu de educare sau o combinație între educația acasă și la spital.

Consiliile locale ar trebui să aibă o persoană care să se ocupe de toate aceste aranjamente și un regulament scris în care să fie explicată modalitatea în care această persoană trebuie să-și îndeplinească responsabilitățile. 

De asemenea, consiliul local este responsabil de a se asigura că copilul dvs:

  • nu va fi privată de educație pentru o perioadă mai lungă de 15 zile lucrătoare;
  •  va avea parte de educație încă de la începutul perioadei de absentare (dacă este cunoscut încă de la început faptul că perioada de absentare va fi lungă și / sau repetitivă)
  • va primi o educație calitativ asemănătoare cu cea de la școală
  • va primi minim 5 ore de educație, atâta timp cât sănătatea copilului o permite.

 

Suport pentru nevoi medicale la școală

Dirigintele copilului dumneavoastră vă poate informa despre dotările medicale deținute de școală dar și despre accesul la medicamentele necesare copilului.

Personalul școlii nu are obligația de a ajuta copilul să-și ia medicamentele, excepție făcând cei care sunt angajați special pentru asta, cum ar fi asistenții medicali. Totuși, dacă cineva ajută copilul cu medicația, asigurați-vă că are instruirea necesară.

În cazul îmbolnăvirii sau accidentării la școală, aceasta este obligată prin lege să asigure un spațiu dedicat tratamentului elevilor bolnavi sau accidentați, dar și un spațiu pentru oferirea primului ajutor sau a consultațiilor medicale. Acestea sunt de obicei două camere separate, prevăzute fiecare cu vas de toaletă și chiuvetă.

Autor articol: Cosmin Lungu


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!