Educație prin sănătate

Articol publicat in sectiunea Social pe data 4 martie 2016

Ministrul sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat că vrea o nouă materie în școli și grădinițe, respectiv „Educație prin sănătate”, oră în care copiii să învețe despre alimentația sănătoasă, igienă și lupta împotriva alcoolului și fumatului. Orele ar putea fi ținute de medicii și asistentele cabinetelor din școli.

„Personal cred că aceste ore ar trebui să fie obligatorii și cred că avem o resursă fantastică la care trebuie să apelăm – medicii școlari. Suntem obligați să susținem această specialitate, medicii școlari se împuținează. Sunt medici școlari, asistente care lucrează în cabinetele școlare, cu o experiență extraordinară și marea lor majoritate au o dedicație extraordinară”, a declarat ministrul, citat de Mediafax.

Potrivit ministrului sănătății, copiii ar putea primi la școală lecții privind igiena de zi cu zi, alimentație, obiceiuri de evitat – fumat, alcool, consum de medicamente și alte substanțe.

„Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Nu este genul de intervenție cu rezultate peste noapte. Investim în viitor, investim în viitorul copiilor noștri, în viitorul României. De aceea cred că trebuie să insistăm pe aceste lucruri”, a mai spus ministrul.

El a mai spus că medicii și asistentele școlare ar putea deveni „educatori excelenți, cu ajutorul unor cursuri de pregătire pedagogică de scurtă durată”.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!