Elena Udrea, încă 30 de zile în arest

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 27 martie 2015

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis luni prelungirea arestului preventiv pentru Elena Udrea cu încă 30 de zile de arest preventiv. Astfel, mandatul de arestare preventivă a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a fost prelungit până pe 25 aprilie. Decizia judecătorilor de la Curtea Supremă nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

În același dosar, instanța a prelungit arestul preventiv pentru fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, și Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana, deținută de Elena Udrea. Totodată, instanța a prelungit arestul la domiciliu pentru Ștefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului) și Cornel Resmerița (primarul municipiului Lupeni).

Procurorii DNA le-au solicitat vineri magistraților instanței supreme prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestării preventive pentru Elena Udrea în dosarul Gala Bute. Udrea a fost arestată preventiv în acest dosar pe data de 25 februarie, iar mandatul actual expira pe 26 martie. În același caz, DNA solicită prelungirea măsurilor preventive și în cazul altor inculpați, respectiv Rudel Obreja și Tudor Breazu (arest preventiv), Ștefan Lungu și Gheorghe Nastasia (arest la domiciliu).

În dosarul Gala Bute, Elena Udrea este acuzată de mai multe infracțiuni, printre care luare de mită, abuz în serviciu, folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. În același timp, Elena Udrea a scăpat săptămâna trecută de măsurile preventive dispuse în dosarul Microsoft. În acest caz, deputatul PMP era arestat la domiciliu, însă procurorii nu au cerut prelungirea acestei măsuri, care a expirat pe 17 martie.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!