Elena Udrea poate fi reținută, nu și arestată

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 30 octombrie 2015

Elena Udrea poate fi urmărită penal și reținută, însă nu și arestată, au decis, luni, deputații cu majoritate de voturi. Dacă votul pentru urmărirea penală s-a desfășurat fără probleme, a fost ceva mai complicat pentru deputați să decidă dacă Elena Udrea poate fi reținută și arestată.

Deputații au dat, miercuri, un vot pozitiv cererii procurorilor DNA de începere a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea, acuzată într-un nou dosar că ar fi primit mită 5 milioane de dolari de la un om de afaceri pentru a-i facilita acestuia un contract cu Hidroelectrica. 193 de voturi au fost „pentru” și 106 parlamentari „împotrivă”.

Votul din Cameră a urmat unui discurs amplu susținut de Udrea de la tribuna plenului în care și-a avertizat colegii că justiția este folosită de „servicii și instituțiile de forță” pentru schimbarea puterii politice și că de îndată ce nu vor mai folosi acestui sistem, și ei vor ajunge în situația ei: „Va trebui să alegeți – plecați acasă sau la pușcărie!” Ea a dat ca exemplu pentru a-și susține afirmațiile cazul lui Victor Ponta, primul premier trimis în judecată în timpul exercitării mandatului.

Problemele au apărut din cauză că s-a votat în același timp și pentru reținere și pentru arestare lui Udrea. Astfel, deputații au primit în total 4 bile, 2 albe și 2 negre pe care trebuiau să le împartă între 4 urne. Însă mai mulți demnitari au băgat fie toate bilele într-o singură urnă, fie 3, în altele niciuna, astfel că s-a creat un adevărat haos și cu greu s-a ajuns la un consens. S-a luat în calcul și reluarea votului, lucru imposibil pentru ziua în curs, pentru că deputații au părăsit plenul imediat după vot.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!