Elevi români, premiați de NASA

Articol publicat in sectiunea Social pe data 3 aprilie 2015

Elevii Colegiului „Andrei Şaguna” din Braşov au câştigat şapte premii la un concurs internaţional organizat de NASA, la care au participat, în total, peste 2.700 de echipe din întreaga lume. Adolescenţii braşoveni au fost astfel invitaţi să participe și la Conferinţa Internaţională de la Toronto (Canada). Elevii de clasa a VII-a de la Colegiul „Andrei Şaguna” din Braşov au participat la ediţia din acest an a Concursului internaţional organizat de NASA cu nouă proiecte, dintre care şapte au fost premiate, potrivit Mediafax. Este cea de-a doua participare a elevilor braşoveni la această competiţie internaţională.

Potrivit profesorului coordonator al elevilor, Carmen Tănăsescu, la concursul din acest an au participat, în total, peste 2.700 de echipe din întreaga lume. Elevii au avut ca temă să proiecteze mici planete artificiale unde pot locui oameni, ei trebuind să găsească soluţii viabile pentru sustenabilitatea vieţii, de la date tehnice până la cele de convieţuire şi organizare socială.

„Dintre cele nouă proiecte realizate de elevi din clasa a VII-a, două au obţinut premiul al II-lea, unul a obţinut premiul al III-lea, iar patru au obţinut menţiuni. Cele trei echipe care au obţinut premii vor merge la Conferinţa Internaţională de la Toronto, care se va desfăşura în perioada 9-24 mai”, a spus Carmen Tănăsescu.

Toţi cei nouă elevi premiaţi au participat la Conferinţa Internaţională pentru Dezvoltare Aerospaţială de la Los Angeles, California, unde au primit premiile de la reprezentanţii NASA, ei reuşind să ajungă în Statele Unite ale Americii prin sponsorizări, dar şi cu sprijin de la Ministerul Educaţiei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!