Elevii romani s-au inmultit in Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 25 februarie 2014

Potrivit jurnalistilor de la Daily Mail, o crestere spectaculoasa a numarului de copii romani a fost inregistrata in scolile britanice in perioada ianuarie 2008 – ianuarie 2013. Mai exact, spun acestia, cresterea este cu peste 500%. Astfel, limba romana se afla pe locul patru in ceea ce priveste prima limba a elevilor din unele scoli britanice, se arata in cotidianul citat.

„Una din noua scoli are in prezent o majoritate de copii care nu vorbesc limba engleza ca prima limba”, datele oficiale „relevand presiunea enorma pe care migrarea in masa o exercita asupra scolilor” britanice. Publicatia a intocmit cu ajutorul unor date de la Ministerul Educatiei si un top zece al limbilor vorbite ca prima limba in scolile britanice, inaintea anularii restrictiilor pe piata muncii impuse romanilor ai bulgarilor la 1 ianuarie 2014.

Astfel, pe primul loc cu cea mai mare crestere a inregistrat-o limba romana, cu 527%, pe locul doi este letona (414), urmata de ungara (359), bulgara (255), slovaca (246), lituaniana (214), ceha (205), rusa (138) si poloneza (136).

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!