Elicoptere britanice modernizate în România

Articol publicat in sectiunea Social pe data 12 decembrie 2014

Eurocopter România a finalizat un contract în valoare de 300 milioane de euro privind modernizarea a 20 de elicoptere Puma pentru Forţele Aeriene din Marea Britanie. Ambasadorul Paul Brumell a spus că proiectul a fost unul de succes, deşi a stârnit controverse în Marea Britanie.

Ceremonia prin care a fost marcată finalizarea contractului Puma LEP între Eurocopter România şi Forţele Aeriene Regale din Marea Britanie, prin care au fost modernizate 20 de elicoptere Puma, în decurs de 23 de luni, a avut loc la Ghimbav, în judeţul Braşov. La eveniment au participat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării şi ai Forţelor Aeriene Regale din Marea Britanie.

„La început au fost articole din presă care au spus că nu înţeleg de ce acest proiect a fost făcut în România şi nu în Marea Britanie, dar, cum am văzut, Eurocopter România a făcut o lucrare foarte bună şi noi suntem mândri cu acesta. Acest elicopter Puma are o tradiţie foarte veche, datează din anii ’70 şi a fost nevoie de modernizare”, a declarat Brummell, citat de Mediafax.

Elicopterele modernizate la sediul Eurocopter de la Ghimbav vor fi folosite în principal în misiuni de ajutor umanitar.

„Aceste elicoptere au trecut printr-o schimbare fantastică. Au motoare noi, mai puternice, mai eficiente şi care pot transporta o încărcătură mai grea. Nu avem misiuni specifice în acest moment, dar plănuim să le folosim în viitor, în principal în misiuni umanitare, fiind în mod special potrivite pentru mediul urban”, a declarat reprezentantul Ministerului Apărării din Marea Britanie, Owen Barnes.

Contractul a presupus îmbunătăţirea performanţelor operaţionale ale elicopterelor Puma, astfel că aparatele pot zbura mai sus, mai repede şi pe distanţe mai mari. Acestea pot fi adaptate atât pentru suport logistic, cât şi pentru transport sau servicii VIP.

Eurocopter România, subsidiară a Airbus Helicopters, a fost înfiinţată în 2002 şi a dezvoltat activităţi legate de pieţele civile, parapublice şi militare.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!