Elisabeta a II-a se teme că Marea Britanie nu este pregătită pentru „regele Charles”

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 6 februarie 2015

uk_Regina Elisabeta si Printul Charles

Marea Britanie nu este pregătită pentru „regele Charles”. Este neliniştea reginei Elisabeta a II-a care crede că britanicii vor fi şocaţi de tipul de monarhie diferit pe care prinţul Charles intenţionează să îl promoveze după ce va urca pe tron, se afirmă într-o nouă biografie dedicată prinţului britanic.

Potrivit Mediafax, autoarea biografiei „Charles: The Heart of a King” afirmă că pasiunea cu care prinţul Charles, în vârstă de 66 de ani, sprijină anumite cauze mai puţin obişnuite a generat multe temeri la Palatul Buckingham, unde regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 88 de ani, urmează să doboare în luna septembrie recordul de longevitate referitor la durata domniei unui suveran britanic, deţinut de regina Victoria.

Când va veni vremea să urce pe tron, prinţul Charles intenţionează să promoveze un nou model de domnie, care va crea o monarhie mai mică şi care va deschide reşedinţele regale către publicul larg.

————————————–

„Pe coridoarele, în camerele şi în apartamentele private de la Palatul Buckingham există o nelinişte tot mai mare, pe măsură ce domnia reginei Elisabeta a II-a a intrat în ceea ce o sursă din anturajul ei a numit-o «perioada inevitabilă de amurg». Definindu-şi rolul său de moştenitor al tronului, prinţul a semnalat o redefinire a monarhiei. Unii dintre curteni – şi suverana însăşi – se tem că nici Coroana, nici supuşii ei nu vor tolera şocul adus de acest nou stil de monarhie.”

Catherine Mayer, autoarea acestei biografii, din care anumite pasaje au fost publicate în The Times

————————————–

Tatăl prinţului Charles, ducele de Edinburgh, este unul dintre cei mai aspri critici ai lui, se afirmă în aceeaşi biografie, potrivit căreia prinţul Charles s-a făcut vinovat de „comportament egoist” atunci când a plasat „pasiunile sale cerebrale” înaintea îndatoririlor sale regale. Prinţul Charles însuşi este citat de scriitoarea americană spunând: „Mă ocup doar de cele mai dificile sarcini. Vreau să duc la creşterea aspiraţiilor şi să redau speranţă acolo unde ea nu mai există şi să produc sănătate şi bogăţie din privaţiuni.”

Potrivit Mediafax, un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham a refuzat să comenteze afirmaţiile apărute în această biografie, însă o purtătoare de cuvânt a prinţului de Wales a dat publicităţii o declaraţie de presă în care a spus că scriitoarea Catherine Mayer nu a obţinut niciodată un interviu în exclusivitate cu prinţul Charles şi a evidenţiat faptul că acel volum nu reprezintă o biografie oficială.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!