Ellie White: „Nu vă lăsați copiii la televizor în primii ani de viață!”

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 14 august 2015

Ellie White_familieMămică a doi copii, artista Ellie White trage un semnal de alarmă și le recomandă părinților să nu își lase copiii la televizor chiar din primii ani de viață. Iată de ce!

Artista Ellie White le recomandă mămicilor să nu își lase copiii mici în fața televizorului, acest lucru fiind dăunător și nerecomandat de medici, întrucât îi împiedică pe aceștia să învețe să socializeze cu părinții sau cu alți copii.

„Indiferent cât de mult am citit și m-am informat, m-am lăsat păcălită de mirajul televizorului sau al aplicațiilor cu jocuri pentru copii … și astfel, pentru a «respira» puțin, am mai lăsat copilul la televizor sau în fața unui joc pe tabletă sau telefon… Și am greșit! Am citit de curând câteva articole și rezultatele unor studii făcute de Academia Americană de Pediatrie (AAP) care susțin că, până la vârsta de 2 ani, copiii nu ar trebui lăsați să se uite la televizor. Primii doi ani sunt vitali în dezvoltarea creierului bebelușilor. Niciun studiu făcut până acum nu demonstrează faptul că privitul la televizor ar aduce vreun beneficiu pentru bebeluși. În realitate, chiar dăunează! Privitul la televizor în primii 2 ani împiedică bebelușul să exploreze, să interacționeze sau să se joace cu părinții sau alți copii și, astfel, să învețe din mediul înconjurător. Acestea sunt activitățile care, în mod normal, ajută la dezvoltarea intelectuală, socială sau emoțională a copilului.

Mai multe studii au arătat că bebelușii sunt mai receptivi în a imita o activitate pe care o văd în realitate decât dacă o văd la televizor. Eu aplic asta cu Mihăiță și funcționează, de la a ne încălța împreună și până la a planta flori în grădină sau să ne spălăm mâinile în același timp.

Trăim într-un secol al tehnologiei și, cu voia sau fără voia noastră, copiii noștri vor fi și ei înconjurați de tehnologie, la un moment dat în viața lor. A-i interzice total accesul la televizor, laptop sau tabletă nu cred că este soluția. Soluția mea cu Mihăiță este aceea de a-l implica în cât mai multe activități, astfel încât să nu simtă nevoia de a petrece ore în șir la laptop sau televizor”, a scris artista pe blogul ei, www.elliewhite.ro.

Ellie White este mama a doi copii, un băiețel, Mihai, în vârstă de doi ani și jumătate, și o fetiță, Alexis Maria, în vârstă de trei luni. Artista a revenit pe scenă luna trecută, susținând în această perioadă o lungă serie de concerte în țară.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!