Engleza pentru vorbitorii de alte limbi

Articol publicat in sectiunea Educaţie şi învăţământ pe data 30 noiembrie 2009

Imbunatatirea englezei pe care o vorbiti va poate ajuta in viata pe care o aveti in Marea Britanie. Va va ajuta sa studiati, sa va imbunatatiti CV-ul sau sa aplicati pentru a deveni cetatean britanic.

 

Imbunatatirea englezei

Pentru a va imbunatati engleza puteti urma cursurile ESOL sau „English for speakers of other languages” (engleza pentru vorbitorii de alte limbi).

Imbunatatirea limbii engleze va va ajuta sa:

– discutati cu doctorii si profesorii;

– intelegeti obiceiurile si legile din Marea Britanie;

– faceti un curs si sa obtineti o calificare;

– va ajutati copiii cu temele pentru acasa;

– luati testul Life in the UK si deveniti cetatean britanic.

 

Ce implica un curs ESOL?

Cursurile ESOL acopera:

– vorbirea si ascultatul;

– scrierea si cititul;

– vocabularul;

– punctuatia si gramatica.

Exista cursuri de diferite nivele, asa ca aveti posibilitatea de a incepe exact de la nivelul la care credeti ca va situati.

Pentru a gasi un curs, accesati pagina web: http://careersadvice-findacourse1.direct.gov.uk/pls/hot_ca/aff_page_pls_all_homepage?a=260405.

 

Unde puteti obtine informatii suplimentare?

Exista cursuri ESOL pe intreg teritoriul Marii Britanii, iar informatiile suplimentare nu sunt greu de obtinut, mai ales daca doriti sa gasiti cursul care vi se potriveste.

Pentru sfaturi gratuite puteti suna la linia Get On, numarul 0800 100 900, accesibila zilnic intre orele 08:00 –  22:00.

 

Invatati engleza online

Cursurile dumneavoastra de engleza se pot desfasura si online, fie la BBC Learning English (http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish), fie la British Council (http://www.britishcouncil.org/learnenglish).

 

Testul „Life in the UK”

Testul „Life in the UK” va fi sustinut cand veti aplica pentru a deveni cetatean britanic, iar nivelul dumneavoastra ESOL este Entry 3 sau mai sus de acesta.

Daca nivelul de engleza este mai mic de ESOL Entry 3 si doriti totusi sa aplicati pentru naturalizare, va trebui sa participati la un curs combinat intre ESOL cu o clasa de cetatenie. Pentru sfaturi legate de cum sa va aflati nivelul cunostintelor de engleza, telefonati la Careers Advice Service, la numarul 0800 100 900, liniile fiind deschise 7 zile pe saptamana, intre 08:00 si 22:00.

Pentru a discuta cu cineva despre testul „Life in the UK”, apelati la linia speciala destinata acestuia, numarul 0800 015 4245, cu acelasi program de luni-duminica, intre 08:00-22:00, sau vizitand site-ul www.lifeintheuktest.gov.uk puteti cere sa fiti contactati de catre un consilier (nu se percepe nicio taxa).


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!