Englezii caută șoferi români: 2.000 de lire pe lună

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Locuri de muncă pe data 10 octombrie 2015

uk_bus driver

300 de șoferi de autobuz români sunt căutați să lucreze în Londra! Firma britanică James Lewis, specializată în recrutarea de specialiști în domeniul transportului și al bunurilor de larg consum, este în căutare de șoferi de autobuz care să lucreze în companiile din capitala britanică. Salariu oferit este de 2.000 de lire pe lună.

Pentru că nu găsește suficient de mulți candidați care să întrunească condițiile cerute de acest loc de muncă în Marea Britanie, compania britanică a publicat anunțuri de angajare în România, potrivit jurnaliștilor de la Ziarul Financiar.

—————————————

„Am recrutat în ultimele 12 luni circa 300 de șoferi de autobuz în România și căutăm încă cel puțin 300 de persoane pentru poziții similare cât mai curând posibil. Compania noastră recrutează șoferi de autobuz încă din anul 2005 din țări precum Marea Britanie, Polonia, Portugalia sau Italia, iar România este cea mai nouă țară pe care am adăugat-o în portofoliu.”

Marcin Piszczek, senior recruitment consultant în cadrul James Lewis Ltd

—————————————

Cei care vor să aplice pentru poziția de șofer de autobuz în Londra trebuie să îndeplinească următoarele cerințe: permis de conducere pentru autobuz, atestat profesional de șofer, cunoașterea limbii engleze la nivel conversațional, minimum șase luni de experiență în condusul unui autobuz și disponibilitatea de a-și asuma un contract de muncă pentru o perioadă de cel puțin 12 luni în Londra.

Reprezentanții companiei spun că salariul pe care îl primește un român în Londra este similar cu cel al unui britanic care ocupă o astfel de poziție, iar venitul net poate ajunge la 500 de lire pe săptămână, adică la 2.000 de lire net pe lună, cu câteva ore suplimentare.

„Întrucât lucrăm cu câteva dintre cele mai mari companii din sectorul transportului public din Marea Britanie, care se află într-o creștere continuă, cererile lor de personal sunt întotdeauna mari. România este o țară mare din Uniunea Europeană, iar șoferii care provin din această țară dau dovadă de standarde înalte în ceea ce privește condusul și au o foarte bună etică a muncii”, a mai spus Piszczek.

—————————————

„Venitul brut pe oră în Londra este situat în jurul valorilor de 11,6 și 12,34 de lire pe oră, iar orele suplimentare sunt plătite cu 13,6-16,3 lire pe oră. Unul dintre șoferii români angajați de noi anul trecut mi-a arătat recent un fluturaș de salariu cu un salariu săptămânal de 630 de lire, venit încasat după plata taxelor.”

Marcin Piszczek, senior recruitment consultant în cadrul James Lewis Ltd

—————————————

Toți șoferii de autobuz plasați de compania James Lewis sunt angajați cu contracte pe perioadă nedeterminată și cu normă întreagă, fiindu-le oferită și posibilitatea de a lucra peste programul minimum de 40 de ore pe săptămână.

—————————————

„Compania noastră oferă și două săptămâni de cazare gratuită la sosirea în Londra și îi ajutăm ulterior pe șoferi să își găsească și un loc în care să locuiască permanent. De asemenea, ne ocupăm și de obținerea National Insurance Numbers pentru toți șoferii noștri.”

Marcin Piszczek

—————————————

Potrivit reprezentanților companiei, locurile de muncă pot fi oferite doar candidaților care vorbesc limba engleză. Este important ca șoferii români interesați care se află în țară să știe că interviurile vor avea loc în București și, uneori, prin intermediul programului Skype. Reprezentanții companiei vor merge în București de cel puțin două ori până la finalul acestui an, în lunile noiembrie și decembrie. În anunțul de angajare publicat de companie, mai scriu jurnaliștii de la ZF, se menționează și că cei care aplică pentru un post în cadrul companiei nu trebuie să plătească nicio taxă.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

2 pareri la “Englezii caută șoferi români: 2.000 de lire pe lună”

  1. noname Spune:

    CATE VRAJEALA … PE BUS SOFERII AU SALARII DE 4500 LIRE NU 2000

  2. odoroaba marian Spune:

    sofer cat,a,b,c,e,d experienta 15 ani lucrati 8 ani comunitate nivel de vorbire engleza incepator doresc angajare sof autobus contact0722201809-marian

Spune-ti si tu parerea!