Erecția sau lipsa acesteia, indiciu al sănătății generale

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 22 mai 2015

probleme erectiePenisul unui bărbat nu îi măsoară doar „bărbăția”, ci, mai degrabă, starea de sănătate. Specialiștii spun că 80% din cazurile de disfuncții erectile sunt ca urmare a unor probleme de sănătate. 

 

Despre erecție, în general

Erecția se declanșează în timpul excitației (cu excepția somnului). Stimularea sexuală eliberează substanțe chimice care duc la relaxarea mușchilor și a vaselor de sânge. Acest lucru duce la umplerea cu sânge a vaselor de sânge de la nivelul penisului. Concomitent, mușchii din zona pelviană se contractă pentru a nu mai permite sângelui să iasă. Astfel, când sângele intră mult și iese puțin, penisul se menține erect.

 

De ce nu se mai menține erecția

Dacă ai probleme cu erecția, iar cauzele psihologice sunt eliminate, ar trebui să iei în calcul probleme la nervii sau vasele de sânge de la nivelul penisului, precum și nivelul hormonal.

Iată care sunt recomandările celebrului dr. Oz:

 

Vase de sânge

Atunci când sunt afectate vasele de sânge de la nivelul penisului, cea mai comună cauză este ateroscleroza. Dacă ai probleme cu ateroscleroza, ar trebui să iei măsuri, căci această afecțiune este strâns legată de atacurile de cord, accidente vasculare sau boala vasculară periferică.

O altă cauză ar putea fi diabetul. În cazul în care suferi de diabet, această afecțiune nu dă voie vaselor de sânge să se relaxeze și să se dilate corespunzător, ceea ce reduce cantitatea de sânge care intră în penis, iar de aici lipsa erecției sau erecția foarte slabă.

Alte posibile cauze pentru disfuncțiile erectile sunt tensiunea arterială mare sau colesterol mare, probleme care afectează, de asemenea, vasele de sânge.

 

Nervi

Atunci când nervii sunt afectați (neuropatie), principala cauză este diabetul netratat. Persoanele care au avut un accident vascular, traume pe coloana vertebrală sau scleroză multiplă pot avea, de asemenea, probleme cu erecția.

 

Deficiențe hormonale

Dacă nivelul de testosteron este scăzut, libidoul este afectat și astfel intervine disfuncția erectilă. La o simplă verificare a testiculelor, îți poți da seama dacă sunt probleme și apoi să faci analize amănunțite. Mai exact, dacă testiculele tale par a fi mai mici de 3,8 cm, sunt șanse mari să ai probleme cu testosteronul.

Alte probleme hormonale care afectează erecția sunt nivelul crescut al hormonului prolactina sau tulburări ale glandei tiroide.

 

Fumatul

Dacă vrei să te lași de fumat, cea mai bună motivație este erecția. Fumatul duce la apariția aterosclerozei, afecțiune care contribuie la pierderea erecției.

La aceste probleme care afectează erecția, se adaugă kilogramele în plus. Cu cât burta este mai mare, cu atât penisul își „pierde” din lungime. Doar 15 kilograme mai puțin la greutate înseamnă un penis mai lung cu 2,54 cm.

 

Cum rezolvi problemele cu erecția

Cere, fără jenă, sfatul medicului atunci când ai probleme cu obținerea și menținerea erecției. Toate posibilele cauze de natură fizică îți pot pune și viața în pericol, nu numai bărbăția.

De asemenea, orice modificare în stilul de viață poate contribui la îmbunătățirea circulației sângelui și astfel te poți bucura de o viață sexuală mai bună:

  • renunță la fumat;
  • ține-ți sub control tensiunea arterială, colesterolul și glicemia;
  • controlează-ți nivelul hormonilor (testosteron, prolactina, tiroida);
  • verifică medicamentele pe care le iei (unele pot afecta erecția);
  • ai grijă la kilogramele în plus;
  • fă mișcare.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!