Est-europenii, preferați în locul britanicilor

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 24 noiembrie 2014

uk_factory workers_sandwiches

Cel mai mare producător de sandwich-uri din Marea Britanie preferă să angajeze lucrători din estul Europei în dauna forței de muncă autohtone, se atrage atenția într-un articol publicat în 13 noiembrie în prestigiosul Financial Times (FT).

 

Recrutare de personal în Ungaria

Compania irlandeză Greencore Group care va produce sandwich-uri în propria unitate de producție din Northampton (centrul Angliei) a ales să recruteze personal în Ungaria, după ce a sesizat că localnicii nu sunt dispuși să accepte posturile disponibile în cadrul firmei, scrie Financial Times. În schimb, est-europenii sunt dornici să lucreze în schimbul de noapte, chiar și dacă sunt plătiți cu salariul minim legal. Salariul astfel obținut este cel puțin dublu comparativ cu cel pe care l-ar putea câștiga muncind în propria țară, se mai susține în analiza celor de la Financial Times.

Greencore Group va deschide în Northampton o nouă fabrică care va începe să funcționeze din 2016. „Ne așteptam să fim asaltați cu cereri de locuri de muncă din partea celor care locuiesc în zonă. În realitate, am ajuns la concluzia că este foarte greu să găsim personalul de care avem nevoie în oraș sau în vecinătate”, au spus reprezentanții companiei, citați în articolul din FT. „Poate că nu sunt chiar condițiile de muncă pe care și le doresc unii”, au comentat același surse.

 

Nu vor să lucreze schimbul III

Aproximativ 8.000 de persoane nu au un loc de muncă în prezent în Northampton, informează Financial Times. Rata șomajului la nivel local este de 6,8%, adică puțin mai ridicată decât media de 6,2% înregistrată în Marea Britanie.

Localnicii sunt, însă, descurajați de programul de lucru care se derulează exclusiv noaptea.

Fabrica va produce pe timpul nopții sandwich-uri care urmează a fi livrate dimineața marilor rețele de supermarketuri ca Marks and Spencer și Tesco, a informat Ashley Smith, manager de personal în cadrul companiei.

Politicienii locali, dar și reprezentanții unor asociații independente cer acum conducerii Greencore Group să își revizuiască politica de recrutare de personal, acordând mai multe șanse forței de muncă locale.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!