Pentru EL: Ești scund? Vrei să pari mai înalt?

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 7 august 2015

croitorOk, ești scund. Nu e un capăt de lume. Anumite lucruri te vor avantaja, altele nu. Îndată ce te-ai împăcat cu ideea asta, ai numai de câștigat. Codul modei vine cu anumite sfaturi și în ceea ce îi privește pe bărbații scunzi. Croielile alese, combinațiile de culori și materialele textile – toate sunt coordonate principale ale unui ghid de vestimentație în acest caz.

Tocmai de aceea, Askmen a întocmit un mic îndrumar al bărbaților scunzi care doresc să folosească regulile modei în avantajul lor.

Pentru ce fel de pantaloni ar trebui să optezi?

Orice pereche de pantaloni ai alege, de la cei din stofă până la blugi, ține minte că lungimea lor este foarte importantă. Profesioniștii modei susțin că pantalonii nu ar trebui să treacă de linia gleznei. Cei prea scurți sau prea lungi vor atrage atenția asupra părții de jos a corpului, defavorizându-te. În plus, alege întotdeauna pantaloni cu un tiv simplu și o cusătură netedă.

Renunță la pantalonii foarte conici sau umflați. Varianta potrivită pentru tine în acest caz ar fi pantalonii drepți.

De asemenea, potrivit site-ului Business Insider, pliurile nu sunt deloc recomandate pentru că, pe lângă faptul că picioarele vor părea mai scurte, vor crea iluzia unor șolduri late.

Pentru pantalonii scurți, regulile sunt clare: achiziționează-ți doar pantaloni a căror tăietură să fie chiar deasupra genunchiului, niciodată mai jos de genunchi.

Care sunt regulile vestimentare pentru partea superioară a corpului?

În ceea ce privește partea de sus a corpului, achiziționează obiecte vestimentare sau accesorii care atrag atenția asupra fetei sau asupra părții superioare a corpului. Cămăși cu gulere drepte și sacouri cu revere înalte – toate acestea sunt potrivite pentru tine.

Evită orice atrage atenția în jos, cum ar fi un pulover în V. Manșetele sunt, de asemenea, foarte importante. Dacă acestea sunt prea lungi, te vor face să arăți mult mai scund decât ești.

Linia sacourilor și a paltoanelor trebuie să se termine un pic mai jos de mijloc, așadar nu e indicat ca acestea să fie prea lungi.

Se recomandă asta tocmai pentru că un sacou potrivit ca mărime îți va mări vizual linia picioarelor. Dacă obișnuiești să îți croiești hainele la croitor, cere-i să plaseze strategic buzunarul de la piept un pic mai sus, iar buzunarele de la pantalonii un pic mai jos decât normal. Acest truc îți va alungi corpul.

Culorile și modelele potrivite pentru tine

Deși culorile și modelele potrivite pentru o siluetă scundă depind și de greutatea și structura corpului, există, totuși, niște reguli generale. Așadar, fie că optezi pentru culori deschise, fie că le alegi pe cele închise, păstrează o singură linie cromatică.

Astfel, ținuta va deveni fluidă, ajutând la alungirea vizuală a siluetei. Cămășile, atunci când au imprimeuri, ar trebui ca acestea să fie mici, iar modele nu foarte mari.

Câteva trucuri vestimentare suplimentare la care poți apela

Pe lângă aceste reguli generale, cei care fac un ban din modă te îndeamnă să pui în practică și diverse trucuri vestimentare. De exemplu, ține minte că accesoriile simple sunt mult mai potrivite ție pentru că nu îți vor încărca ținuta. În ceea ce privește cravatele, alege-le pe cele strâmte și de mărime medie.

În plus, pentru a alungi linia corpului, poartă și pălării, pantofi cu un pic de toc (artificiu care nu trebuie să fie evident, poate fi și ascuns) și optează pentru tunsori scurte.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!