Eşti student în UK? Atunci, zboară mai ieftin în România

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora pe data 2 iunie 2014

student travel

Eşti student în Marea Britanie? Ai până în 30 de ani? Şi dorul de ţară este mai mereu prezent? Dacă răspunsurile sunt pozitive, atunci poţi ajunge mai des în România. „Împreună cu Team LSRS UK şi Tarom prinzi aripi spre (a)casă!” Acesta este sloganul pe care Liga Studenţilor Români din Străinătate, filiala Marea Britanie, şi Tarom S.A. Compania Națională de Transporturi Aeriene îl lansează către toţi cei care călătoresc des în ţară.

Mai exact, este vorba despre un parteneriat ce vine în sprijinul studenţilor români din Marea Britanie. Studenţii pot beneficia astfel de tarife speciale pentru zborurile retur între România şi Marea Britanie. Oferta de zboruri la un preţ special este valabilă pentru membrii Ligii Studenţilor Români din Străinătate, filiala Marea Britanie, astfel că primul pas şi cel mai important este înscrierea. Deci, înscrie-te în LSRS – http://www.lsrs.ro/oferta-tarom/.

 

Oferta şi caracteristicile acesteia

 • Oferta se aplică tuturor membrilor LSRS, studenţi în Marea Britanie, cu vârsta până în 30 de ani;
 • vizează rutele directe, dus-întors, astfel: Londra-Bucureşti-Londra şi Londra Luton-Iaşi-Londra Luton.

Indiferent că este Paşte, Crăciun sau vacanţă de vară, preţul este unul fix. Suma care trebuie achitată este de 125 de lire pentru o călătorie dus-întors plus taxe de aeroport (taxele de aeroport sunt variabile, modificarea acestora modificând costul final al biletului) – preţul este constant indiferent de perioada de achiziţie a biletului.

 

Condiţii şi beneficii

 • nu există o durată minimă de şedere, însă nu mai mult de 12 luni;
 • tarifele nu sunt restituibile;
 • schimbarea datelor de călătorie – o schimbare gratuită, celelalte sunt contra-cost, respectiv 42 de lire/schimbare, în limita locurilor  disponibile pentru noua dată;
 • taxa de emitere de 15 lire/ bilet NU se aplică;
 • biletele emise la tarifele speciale menţionate mai sus permit transportul la cală a două piese de bagaj a câte  23 kg/piesă. Suma dimensiunilor fiecărei piese de bagaj trebuie sa nu depăşească 158 cm;
 • bagajul admis gratuit la transport în cabina de pasageri constă într-o piesă cu dimensiuni de 55x35x25 (lungime/lăţime/înălţime) cu o greutate maximă de 10 kg.

 

Care este procedura ce trebuie urmată pentru a beneficia de ofertă?

 • Accesează http://www.lsrs.ro/oferta-tarom/  şi înregistrează-te ca membru LSRS sau, dacă ai deja statutul de membru, loghează-te;
 • completează  câmpurile formularului;
 • ataşează un scan al adeverinţei de student emisă pentru semestrul în curs (funcţionează şi pe bază de copie student ID card);
 • apasă click pe butonul Trimite cererea;
 • cererea este trimisă automat pe  adresa de e-mail sales@taromuk.co.uk, care conţine datele completate în formular.

Procesarea cererii se va face de către TAROM în 24 de ore în zilele lucrătoare şi în maximum 48 de ore în zilele libere. TAROM va genera către adresa de e-mail a solicitantului o confirmare a rezervării, însoţită de detaliile bancare unde se va efectua plata. Aceasta trebuie făcută în numărul de zile indicat în e-mail-ul primit. În 24 de ore de la creditarea contului TAROM cu contravaloarea călătoriei, se va emite un bilet electronic, care va fi trimis, printr-un e-mail, solicitantului.

*Trebuie precizat faptul că această ofertă este valabilă în limita locurilor disponibile, iar  în cazul în acest tarif nu poate fi confirmat, se va oferi o alternativă.

Iată ce spun studenţii români despre această colaborare între Liga Studenţilor Români din Străinătate şi Tarom:

——————————————-

„Am aflat de acest parteneriat de pe internet. Şi chiar mi s-a părut o informaţie cu adevărat utilă pentru studenţi. Încă nu m-am înscris, dar cu siguranţă o voi face zilele acestea. Mi se pare avantajos faptul că poţi pleca în România oricând… şi plăteşti acelaşi preţ. De obicei, eu îmi cumpăram biletele pentru vară încă din luna februarie sau martie, iar cele pentru Crăciun, începeam a le căuta imediat ce mă întorceam din vacanţa de vară. După vorba românească „Iarna căruţă şi vara sanie”. Acum nu mai trebuie să mă stresez cu biletele. Plus că preţul este unul bun. De obicei şi când cumpăram din timp biletele pentru România plăteam în jur de 80 sau 100 de lire… la care se adăugau taxele pe bagaje. Deci, chiar este o ofertă bună, de care cu siguranţă vor beneficia mulţi studenţi români.”

Bianca, 29 de ani, studentă în Londra

 

„Auzisem de ofertă de la alţi colegi români şi chiar am zis: Super! Eu niciodată nu mi-am planificat din timp vacanţele, pentru că niciodată nu ştiam când pot pleca. De obicei vorbeam cu părinţii mei şi luam hotărârea aşa… de la o săptămâna la alta sau de la o lună la alta. De exemplu, ultima dată când am plecat în România, am plătit 239 de lire pentru un bilet dus-întors de pe Luton, cu tot cu taxa de bagaje inclusă în preţ. Atunci nu ştiam de această posibilitate. Normal că îmi convine să plătesc 125… mai ales că fac parte din categoria celor care nu au vacanţele şi plecările programate.”

Gabi, 25 de ani, student în Lincoln

 

„Da, este o ofertă bună şi de apreciat această iniţiativă. Cred că este avantajoasă doar atunci când preţul bilelor este foarte ridicat. Atunci cu adevărat înseamnă ceva… Dar dacă, de exemplu, găseşti un zbor dus-întors la un preţ mai mic, atunci normal că îl cumperi pe acela. Sunt studenţi care ştiu exact când vor să plece în România şi îşi cumpără din timp biletele… şi astfel le găsesc la preţuri mult mai mici. Ultima dată când m-am uitat pe internet, adică în urmă cu două zile, pentru un bilet dus-întors, preţul era de 78 de lire. Deci mult mai bun decât oferta… Dar dacă tragem linie… este într-adevăr un lucru bun.”

Cristi, 26 de ani, student în Londra

 

„Dezavantajul… dacă nu mergi la Bucureşti sau la Iaşi, aşa cum este ruta, este că nu poţi zbura oriunde în România, iar la zborurile low-cost îţi poţi lua bilete cu preţuri sub 125 de lire, dacă îţi cumperi din timp. Rareori când sunt biletele ce costă peste 125 de lire. În mod cert m-aş înscrie chiar dacă aş folosi doar o dată pe an… dar în mod clar nu aş folosi-o frecvent… pentru că eu merg la Timişoara şi prefer să zbor direct acolo.”

Marius, 27 de ani, student în Londra

——————————————-

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!