Europarlamentar acuzat de spionare în favoarea Rusiei

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 26 mai 2014

Europarlamentarul ungar Bela Kovacs, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei, ar fi fost în permanență în contact cu serviciile secrete ruse, iar această legătura a fost bine organizată. Informația a fost făcută publică de Szilard Nemeth, vicepreședintele Comisiei de securitate națională care se ocupă de acest caz, arată Info Radio.

Acesta a afirmat că există date, imagini și înregistrări audio care i-au convins pe membrii comisiei că Bela Kovacs a păstrat legătura cu serviciile secrete din Rusia, făcându-se vinovat de acuzațiile care i se aduc. „Avem un caz de spionaj, dar niciun James Bond”, a declarat Zsolt Molnar, președintele comisiei.

Bela Kovacs este acuzat că a conspirat în mod regulat cu diplomații ruși, iar dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 8 ani. În apărarea sa, Bela Kovacs a admis faptul că a absolvit facultatea de la Moscova pentru Relații Internaționale, dar că asta nu înseamnă că toți absolvenții acestei instituții de învățământ superior sunt spioni. Într-un punct de vedere oferit Ziare.com, partidul maghiar Jobbik a declarat că acuzațiile aduse europarlamentarului sunt un atac politic venit în urma rezultatelor bune obținute la alegerile legislative din aprilie.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!