Europeanul, pe Pro TV

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 20 mai 2016

629 meci pro tvPentru prima dată în istoria televiziunii din România, Campionatul European de Fotbal va fi difuzat de o televiziune comercială, a anunţat un comunicat al Pro TV remis presei.

Până acum TVR avea drepturile de difuzare pentru competiţia de fotbal UEFA Euro.

Ediţia din 2016 a Campionatul European de Fotbal va fi difuzată integral (toate cele 51 de meciuri) de către Dolce Sport, însă Pro Tv va difuza, în perioada 10 iunie – 10 iulie, cele mai importante 23 de meciuri ale competiţiei, incluzând toate meciurile echipei naţionale a României.

Televiziunea Dolce Sport este accesibilă doar abonaţilor Telekom, având în vedere că televiziunea aparţine cablistului (Telekom România Communications SA deţine licenţele pentru televiziunile Dolce Sport).

În schimb, televiziunea Pro TV, deşi a renunţat la statutul de must-carry şi nu mai este obligatorie la retransmisie pentru toţi operatorii de cablu, este în continuare prezent în pachetele cabliştilor, fiind cel mai urmărit post de televiziune din ţară.

„Ca televiziune lider în România, Pro TV este prima destinaţie pentru evenimentele care merită văzute. De aceea, am simţit că este de datoria noastră să oferim tuturor românilor acces la o competiţie de anvergura Campionatului European de Fotbal. Avem cea mai bună echipă de jurnalişti din sport, experţi în transmisiuni sportive, cei mai buni comentatori de fotbal şi, cel mai important, telespectatori care iubesc sportul şi apreciează acest gen de programe. Suntem încântaţi că le vom oferi românilor emoţia, tensiunea şi bucuria UEFA Euro 2016, care va debuta cu un meci intens: România-Franţa”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV.

„Pentru Pro TV, sportul a reprezentat dintotdeauna unul dintre cei mai importanţi piloni de conţinut, difuzând, de-a lungul anilor, competiţii importante din lumea fotbalului, precum Europa League, UEFA Champions League, meciurile echipei naţionale sau competiţii româneşti”, menţionează televiziunea.

„Naţionala revine la Campionatul European de Fotbal după 8 ani. În direct, la Pro TV, UEFA Euro 2016 va debuta cu România-Franţa”, se mai anunţă în comunicat.

Partenerii oficiali pentru difuzarea UEFA Euro 2016 în România sunt Pro TV şi Dolce.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!