Europenele de gimnastică din 2017, în aprilie

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 13 februarie 2015

569 gimnasticaFederația Română de Gimnastică a anunțat că Europenele de profil din 2017, care urmează să fie găzduite de Bucureşti, vor avea loc în perioada 17-23 aprilie.

„La propunerea federaţiei noastre, Comitetul Executiv al UEG, precum şi Comitetele Tehnice, în urma discuţiilor care au avut loc zilele trecute la Montpellier, au aprobat ca perioadă de desfăşurare a celei de-a şaptea ediţii individuale a Campionatelor Europene intervalul 17-23 aprilie 2017”, se arată în comunicatul remis presei de FR Gimnastică.

România a căpătat în 23 ianuarie dreptul de organizare al CE de gimnastică din 2017 în urma reuniunii Comitetului Executiv de la Lausanne, perdantul fiind atunci Danemarca.

Adrian Stoica, preşedintele FR Gimnastică, spunea la acea vreme că infrastructura necesară organizării CE din 2017 a fost prezentată la şedinţa Comitetului Executiv doar în poze.

„Noi am prezentat nişte poze, iar ele trebuie să devină realitate. Mă refer la noua Sală Polivalentă din Bucureşti. Responsabilitatea se întinde pe mai mulţi ani şi include mai mulţi factori responsabili, nu doar federaţia”, a spus Stoica despre situația în care se află acest eveniment.

Tot atunci, ministrul tineretului şi sportului, Gabriela Szabo, declara că organizarea CE de gimnastică din 2017 este o responsabilitate imensă şi că nu concepe ca noua Sală Polivalentă din Bucureşti, de 12.000 de locuri, să nu fie terminată la timp.

Construcţia Sălii Polivalente de la Bucureşti, de 12.000 de locuri, nu a fost încă începută, dar Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a asigurat de mai multe ori că aceasta va fi gata la termen.

Ediţia CE din 2017 va fi a doua găzduită de România după cea din 1957, și prima ediție a competiţiei.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!