Eutanasie umană în toată regula

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 13 august 2015

gill_sinucidere_asistata_1

Cum în Marea Britanie subiectul este încă unul controversat, o britanică a ales să se sinucidă asistat la o clinică specializată din Elveţia, unde această practică e permisă. Motivul eutanasierii: femeia nu vroia să trăiască precum o „babă”.

Gill Pharaoh, de 75 de ani, fostă asistentă medicală, a declarat că a văzut suficient timp cum este să fii bătrân şi a luat decizia de a-şi curma viaţa prin metoda sinuciderii asistate pentru că nu vrea să fie o povară, scrie Mediafax.

Înainte să moară, Gill, mamă a doi copii, a declarat că bătrâneţea este groaznică. „Am avut grijă de bătrâni toată viaţa mea şi mereu am spus că eu nu îmbătrânesc. Acum (n.r. la 75 de ani) ştiu că situaţia nu se va îmbunătăţi şi nu vreau ca lumea să îşi aducă aminte de mine ca o babă cu baston”, a declarat femeia, înainte să se sinucidă asistat în Basel (Elveţia).

Soţul şi cei doi copii ai britanicei nu au fost de acord cu decizia acesteia, însă i-au respectat dorinţa.

The Telegraph trage un semnal de alarmă, spunând că 20% dintre cele 611 persoane care au călătorit în Elveţia pentru a se sinucide asistat, între 2008 şi 2012, sunt din Marea Britanie. „Acest lucru arată felul în care societatea noastră (n.r. britanică) are grijă de persoanele în vârstă”, a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei Care Not Killing, care se opune sinuciderii asistate.

În acelaşi timp, Katie Hopkins, de 40 de ani, care şi-a construit o întreagă carieră în Marea Britanie exprimând opinii extreme, este vehiculul perfect pentru promovarea diverselor idei. Recent, ea a spus într-un interviu TV că i-ar plăcea să vadă „dubiţe pentru eutanasiere care să meargă la oameni acasă”, pentru că sunt „prea mulţi” bătrâni care ocupă paturile spitalelor. Ea insistă că chiar dacă medicina modernă permite oamenilor să trăiască mai mult, nu înseamnă că traiul îndelungat este şi o idee tocmai bună.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!