Evenimentele săptămânii @ Londra

Articol publicat in sectiunea Evenimente britanice pe data 30 ianuarie 2015

london_wedding show & Elvis Presley

Evenimente:

  • Elvis la O2: Expoziţia vieţii lui (până pe 31 august)
  • Vault Festival 2015 (28 ianuarie – 8 martie)
  • Destinaţiile THE TIMES: The Holiday & Travel Show (29 ianuarie – 1 februarie)
  • Lindt Excellence Chocolate and Wine Pairing Masterclass (29 ianuarie – 28 mai)
  • Marea Britanie, în schimbare: 1945-2015 (30 ianuarie – 9 mai)
  • Olympia Record Fair (31 ianuarie)
  • The London ExCeL Wedding Show (31 ianuarie – 1 februarie)
  • Magna Carta şi Parlamentul la Westminster Hall (5 – 20 februarie)
  • Ziua Roşia Montană la Centrul Cultural Român (6 februarie)
  • Simfonia nr. 3 a lui George Enescu, executată de London Philarmonic Orchestra (7 februarie)

 

Elvis la O2: Expoziţia vieţii lui

Această fantastică retrospectivă îl prezintă pe Elvis, de la originile sale umile din Mississippi şi până la exaltarea sa, ca şi rege al rock’n’roll-ului.

Elvis ar fi ajuns astăzi la vârsta de 80 de ani, însă fascinaţia pentru Rege continuă să existe. Peste 300 de obiecte personale ale lui Elvis Presley vor fi prezentate la O2, incluzând costume de scenă, chitare, fotografii, vehicule, clipuri video şi audio.

Când: până pe 31 august

Unde: The O2, Peninsula Square, London, SE10 0DX

 

Vault Festival 2015

Sub staţia Waterloo, pe parcursul a şase săptămâni, se vor ţine lanţ reprezentaţii live a unora dintre cei mai talentaţi artişti din lume. Muzică, teatru, clubbing, poezie şi diverse alte creaţii artistice vor alcătui totalul de 500 de reprezentaţii. Pe lângă acestea, vizitatorii pot merge la Festival Bar, unde tot felul de acte artistice surpriză şi instalaţii vor apărea pentru a amuza şi a delecta.

Când: 28 ianuarie – 8 martie

Unde: The Vaults, Leake Street, Waterloo, SE1 8SW

Bilete: £5.00 – £15.00

Website: http://www.vaultfestival.com

 

Destinaţiile THE TIMES: The Holiday & Travel Show

Nu mai puţin de 300 de specialişti în turism vor fi prezenţi la show, promovând o mare diversitate de călătorii în întreaga lume, ocazie perfectă pentru aceia dintre voi care caută inspiraţie în alegerea următoarei aventuri. Vei putea economisi şi bani, fiind puse la bătaie sute de oferte speciale.

În cadrul show-ului se va desfăşura şi The Stanfords Travel Writers Festival, unde pot fi întâlniţi autori din domeniu care vor putea autografia cărţile achiziţionate.

Specialităţi internaţionale neobişnuite vor fi expuse, cu degustări gratuite, în secţiunea Experience The World. Tot aici, vei fi întâmpinat cu reprezentaţii exotice şi cu instalaţii interactive.

La MASTA Travel Health Show vei putea primi o consultaţie gratuită şi chiar un vaccin, la Travel Photography Masterclasses vei putea urma un curs de fotografie, iar la Meet the Experts Theatres poţi participa la cele 50 de ore de discuţii cu aventurieri care-şi împărtăşesc descoperirile.

Când: 29 ianuarie – 1 februarie

Unde: Olympia Grand, Hammersmith Road, London W14 8UX

Program: joi – duminică, între 10am-5.30pm

Bilete: http://destlondon.seetickets.com/event/destinations-london/olympia/806854/

Website: http://www.destinationsshow.com/london

 

Lindt Excellence Chocolate and Wine Pairing Masterclass

Ciocolată şi vinuri de cea mai bună calitate. Poţi participa la degustări alături de experţii de la Vinopolis. Vei învăţa din secretele degustării vinului şi a ciocolatei, plus că vei afla cum să combini gusturile pentru a beneficia de experienţe foarte plăcute.

Când: 29 ianuarie – 28 mai

Unde: Vinopolis, London’s Wine Tasting Visitor Attraction, 1 Bank End, Southwark, London SE1 9BU

Bilete: pornind de la £40.00

 

Marea Britanie, în schimbare: 1945-2015

Festivalul este un proiect foarte amibiţios care examinează ultimele şapte decenii din istoria britanică, din perspectiva socială, culturală şi politică. Istoricul David Kynaston şi cărţile sale despre Marea Britanie, de la al doilea război mondial până astăzi, reprezintă inspiraţia pentru acest festival.

Vor fi cuvântări, workshop-uri şi dezbateri orientate către istorie, dar şi către viitor, în timp ce reprezentaţii ale BBC Concert Orchestra vor reproduce coloana sonoră a numeroase emisiuni şi filme TV britanice.

Când: 30 ianuarie – 9 mai

Unde: Southbank Centre, Belvedere Road, London SE1 8XX

 

Olympia Record Fair

Târgul îţi permite să frunzăreşti printr-o selecţie deosebită de înregistrări rare pe vinyl, să te întâlneşti cu alţi fani ai muzicii şi chiar să faci schimb de plăci de vinyl cu colecţionarii. Pe lângă miile de plăci, festivalul îţi aduce CD-uri, cărţi, postere, autografe, suveniruri şi aparate de redare a muzicii.

Când: 31 ianuarie

Unde: Olympia Central, Hammersmith Road, London W14 8UX

Program: 10am-4pm

Website: http://www.vip-24.com/index.htm

Bilete: £5

 

The London ExCeL Wedding Show

Rochii pentru mirese și domnişoare de onoare, locaţii de nuntă, destinaţii pentru luna de miere, florari, tiare, pantofi, specialişti şi produse de tot felul, toate acestea sunt de găsit la acest eveniment.

Când: 31 ianuarie – 1 februarie

Unde: ExCeL, Royal Victoria Dock, 1 Western Gateway, Royal Victoria Dock, London E16 1XL

Program: 10am-5pm

Bilete: de la £8.00

Website: http://www.theukweddingshows.co.uk/

 

Magna Carta şi Parlamentul la Westminster Hall

Magna Carta împlineşte anul acesta 800 de ani, astfel că cele patru copii originale ale Magnei Carta din 1215, document care a stabilit principiul statului de drept, vor fi expuse în House of Lords, locul unde astăzi se face legislaţia britanică.

Evenimentul va fi urmat de o expoziţie de o lună organizată de Arhivele Parlamentare, care va include documente excepţionale, precum The Bill of Rights şi The Great Reform Act din 1832.

Când: 5 – 20 februarie

Unde: Central Hall Westminster, Storey’s Gate, London, SW1H 9NH

 

Ziua Roşia Montană la Centrul Cultural Român

Centrul Cultural Român va sărbători 1884 de ani de la apariţia primului document oficial care atestează Roşia Montană, cel mai vechi sat tradiţional de mineri din Europa. Aflată într-un spaţiu idilic din inima Transilvaniei, comunitatea locală se luptă de mai bine de 15 ani împotriva deschiderii celui mai mare proiect de exploatare minieră cu cianură din Europa. În ultimii doi ani, luptei lor li s-au alăturat mii de suporteri din întreaga lume care au ieşit pe străzi, în ceea ce a devenit cel mai mare protest civil al românilor din ultimii o sută de ani.

Evenimentul include şi filmuleţe despre Roşia Montană, precum şi un scurt documentar despre protestele „Save Roşia Montană” care au avut loc la Londra în perioada 2013-2014. Vizionările vor fi urmate de o dezbatere cu Dr. Mike Dawson, director al CgMs şi co-autor al raportului despre Roşia Montană. Acest raport a fost ţinut ascuns de către guverne succesive ale României, până la publicarea lui în 2013, când a adus la lumina zilei adevărul despre importanţa extraordinară, arheologică şi istorică, a acestui ţinut. Lui i se va alătura Richard Solly, coordonator al London Mining Network, care va reflecta la istoria trecută şi recentă a zonei, precum şi la moştenirea culturală şi naturală a Roşiei Montane, recunoscută ca un spaţiu ce ar trebui mai degrabă inclus pe lista zonelor protejate UNESCO.

Simultan, va avea loc şi expoziţia „Echo for Roşia Montană”, o colecţie de lucrări şi însemne pe hârtie create de protestatari din toată lumea, strânse şi curate de către Emanuela Marcu.

Când: 6 februarie, 6.30pm-9.00pm

Unde: Centrul Cultural Român, Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London W1H 6EQ

Bilete: Intrarea gratuită, însă se merge pe principiul „primul venit, primul servit”; uşile se deschid la orele 6.00pm

Website: http://www.romanianculturalcentre.org.uk/post.php?id=8732

 

Simfonia nr. 3 a lui George Enescu, executată de London Philarmonic Orchestra

Enescu şi Rachmaninoff, în prim plan, la Royal Festival Hall. Orchestra Filarmonicii din Londra, dirijorul Vladimir Jurowski, baritonul Andrei Bondarenko şi Corul Filarmonicii din Londra vor ţine această reprezentaţie specială.

Când: 7 februarie, de la 7.30pm (de la 4pm va fi un pre-concert gratuit)

Unde: Southbank Centre, Belvedere Road, London SE1 8XX

Bilete: £9, £12, £27, £33, £39, £65

Website: http://www.southbankcentre.co.uk/whatson/lpo-150207-80911?dt=2015-02-07

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!