Evenimentele săptămânii@Londra

Articol publicat in sectiunea Evenimente britanice pe data 6 februarie 2015

London_Maslenitsa Russian Festival

Evenimente:

 • Maslenitsa Russian Festival (8-15 februarie)
 • Imagine Children’s Festival (9-20 februarie)
 • The Telegraph Outdoor Adventure & Travel Show (12-15 februarie)
 • The London Bike Show (12-15 februarie)
 • The Triathlon Show London (12-15 februarie)
 • Move It (13-15 februarie)
 • The Carole Nash MCN London Motorcycle Show 2014 (13-15 februarie)
 • Perform (13-15 februarie)
 • London International Dive Show (14-15 februarie)

 

Maslenitsa Russian Festival

Aveţi ocazia să sărbătoriţi venirea primăverii la Maslenitsa Russian Festival. Marcând sfârşitul iernii, Maslenitsa combină o celebrare religioasă ortodoxă rusă cu un festival păgân vechi, salutând sosirea primăverii.

Înlocuind festivalul anual de o zi din Trafalgar Square, Festivalul Maslenitsa ia o formă diferită în 2015, cu o serie de evenimente care celebrează cele mai frumoase obiceiuri din cultura rusă în diverse locaţii.

Pentru detalii complete privind festivalul din acest an, cel mai nimerit ar fi să vă informaţi de pe pagina de internet www.ensembleproductions.co.uk/events2015.html. Trebuie reţinut că, în 2015, Festivalul Maslenitsa nu se va ţine în Trafalgar Square.

Când: 8-15 februarie.

 

Imagine Children’s Festival

Southbank Centre din Londra urmează a fi preluat de copii; ei vor fi şefii. În cadrul Festivalului Imagine Children, copiii au posibilitatea de a transforma totul pentru ceilalţi copii: festivalul va cuprinde activităţi de la dans şi teatru până la cărţi şi artă.

Anul acesta, festivalul este organizat de The Book People şi include un program variat de evenimente cu spectacole ale lui Sir Simon Rattle, ale Berliner Philharmoniker (15 februarie) sau vestitul The Big Sleepover, când copiii şi adulţii pot rămâne peste noapte în Royal Festival Hallauditorium (16 februarie).

Gălăgios, distractiv şi informativ, festivalul Imagine Children promite să menţină şi cel mai agitat copil interesat şi preocupat de câte ceva.

Când: 9-20 februarie.

Unde: Southbank Centre, Belvedere Road, London SE1 8XX.

Website: http://www.southbankcentre.co.uk/whatson/festivals-series/imagine-childrens-festival.

 

The Telegraph Outdoor Adventure & Travel Show

The Telegraph Outdoor Adventure & Travel Show este cea mai mare expoziţie din Marea Britanie pentru cei dornici de aventură. Fie că eşti interesat de mersul pe jos, de drumeţii, alpinism, camping, fotografie, ciclism simplu sau montan, sporturi nautice, călătorie sau orice activitate în aer liber, evenimentul ţine să-ţi ofere o zi nemaipomenită.

Când: 12-15 februarie.

Unde: ExCeL London, 1 Western Gateway, Royal Victoria Dock, London E16 1XL.

Program: joi 1pm – 8pm, vineri 10am – 5pm, sâmbătă 9am – 6pm, duminică 9am – 5pm.

Bilete: £15 (adulţi), £6 (adulţi, după ora 6pm), £9 (studenţi şi peste 60 ani), £3 (9-16 ani), gratuit (0-8 ani), £34 (familii: 2 adulţi + 3 copii).

Notă: Un bilet la eveniment va oferi, de asemenea, acces la The London Bike Show, The Triathlon Show London and The London International Dive Show (sâmbătă şi duminică).

Website: http://telegraphoutdoorshow.co.uk/.

 

The London Bike Show

The London Bike Show este cea mai importantă expoziţie de biciclete din Marea Britanie. Aici puteţi vizualiza biciclete de recreere, biciclete montane, BMX-uri, biciclete de viteză, biciclete de familie pentru week-end sau de navetă la servici. Fanii bicicletelor vor avea pe ce să-şi clătească ochii.

Când: 12-15 februarire.

Unde: ExCeL London, 1 Western Gateway, Royal Victoria Dock, London E16 1XL.

Program: joi 1pm – 8pm, vineri 10am – 5pm, sâmbătă 9am – 6pm, duminică 9am – 5pm.

Website: http://www.thelondonbikeshow.co.uk/.

 

The Triathlon Show London

Evenimentul este o reală oportunitate atât pentru atleţii antrenaţi, cât şi pentru persoanele fără experienţă care doresc să-şi încerce mâna în sport. Aici vor putea primi sfaturi utile în înot, alergare şi ciclism.

Când: 12-15 februarie.

Unde: ExCeL London, 1 Western Gateway, Royal Victoria Dock, London E16 1XL.

Program: joi 1pm – 8pm, vineri 10am – 5pm, sâmbătă 9am – 6pm, duminică 9am – 5pm.

Website: http://www.triathlonshowlondon.co.uk/.

 

Move It

A zecea aniversare a celui mai mare eveniment închinat dansului se întoarce anul acesta la Olympia Grand.

Move It îţi dă ocazia să pătrunzi în lumea dansului, pe parcursul unui weekend incredibil. Vei putea urmări reprezentaţii live, vei putea alege să urmezi ore de dans în aproape toate stilurile posibile, ai ocazia să fii urmărit pentru talent la dans şi vei avea oportunitatea de a întâlni nume importante din lumea dansului. Vei putea face şi cumpărături.

Evenimentul va fi scena pentru mai bine de o sută de reprezentaţii ale starurilor de la emisiunea Strictly Come Dancing, Kristina Rihanoff şi Robin Windsor, ale Duplic8 – câştigători ai Got to Dance 2014, dar şi ale Flawless, Stopgap Dance Company, Ryan Jenkins alături de Kerry Ellis, Twist and Pulse şi Big Ballet UK, pe lângă mulţi alţii.

Vizitatorii vor participa la mai mult de 240 de ore de curs ţinute de unii dintre cei mai mari profesori de dans ai Marii Britanii, precum Federico Bonelli de la Royal Ballet, Christabelle Field, Lukas McFarlane, Flawless etc.

Tot aici se vor găsi articole de vestimentaţie de ultimă oră şi accesoriile lor, de la 180 de brand-uri. Vor fi seminare şi cursuri pentru profesori şi coreografi şi vor putea fi urmărite interviuri în direct ale starurilor de dans. Iar cei care au ceva de demonstrat vor putea oricând să urce pe scena Hit the Freestyle.

Când: 13-15 februarie.

Unde: Olympia Grand, Hammersmith Road, London W14 8UX.

Program: vineri – sâmbătă între 10am-7pm, duminică între 10am-5pm.

Website: http://www.moveitdance.co.uk/.

Bilete: www.speeddata.co.uk/Forms/Default.aspx?FormRef=MOV25Public.

 

The Carole Nash MCN London Motorcycle Show 2014

Carole Nash MCN London Motorcycle Show 2015 este un eveniment multiplu, desfăşurat pe mai multe scene, plin de nume mari, care promite să adune întreaga lume a motociclismului într-un weekend exploziv: acţiune, cumpărături şi posibilitatea de a vedea cele mai tari apariţii ale anului 2015.

Firme de renume, precum Ducati, Honda, Kawasaki, KTM, Suzuki, Triumph şi Yamaha, îşi vor prezenta ultimele modele.

Când: 13-15 februarie.

Unde: ExCeL London, 1 Western Gateway, Royal Victoria Dock, London E16 1XL.

Program: vineri 10am-5pm, sâmbătă 9am-6pm, duminică 9am-5pm.

Bilete: £16, de pe http://mcnmotorcycleshow.com/tickets.php.

Website: http://www.mcnmotorcycleshow.com/.

 

Perform

Dacă eşti actor, student sau profesor, dacă lucrezi în domeniul artelor, dacă urmăreşti să studiezi sau să urci pe următoarea treaptă din industrie, atunci ar fi probabil o idee bună să mergi la Perform.

Vei putea urmări seminare, ateliere, prezentări live, demonstraţii și vei avea opurtunitatea de a relaţiona cu alţii din domeniu. Programul Perform este înţesat cu peste 60 de sesiuni pe diverse teme, unde experţi de frunte din industrie vor împărtăşi din cunoştinţele de nişă acumulate de-a lungul anilor.

Pentru cei ce urmăresc să se pregătească în acest domeniu, vor fi prezente şcoli de teatru şi colegii din Marea Britanie şi din străinătate, alături de publicişti şi agenţii care pot orienta pe cei interesaţi către un curs potrivit.

Zona “Carry on the Conversation”, scena “The Space”, precum şi “Interact Zone” sunt modalităţi de a te apropia de experţii industriei. Poate n-ar strica să ai la tine şi CV-ul.

Biletul poate fi upgradat pentru a avea acces şi la evenimentul MOVE IT (prezentat şi el în această secţiune), care are loc la Olympia Grand.

Când: 13-15 februarie.

Unde: Olympia West, Hammersmith Road, London W14 8UX.

Program: vineri – sâmbătă între 10am-7pm, duminică între 10am-5pm.

Website: http://www.performshow.co.uk/.

Bilete: www.speeddata.co.uk/Forms/Default.aspx?FormRef=Mov25Perform.

 

London International Dive Show

Expoziţia anuală pentru amatorii de scufundări şi cei interesaţi în această activitate vă va întâmpina cu standuri încărcate cu cele mai recente cărţi, echipamente, îmbrăcăminte specifică, camere de filmat subacvatice, dar şi cu două bazine de scufundare şi seminarii gratuite pe tot parcursul week-end-ului.

Când: 14-15 februarie.

Unde: ExCeL London, 1 Western Gateway, Royal Victoria Dock, London E16 1XL.

Program: sâmbătă 9am-6pm, duminică 9am-5pm.

Bilete: http://www.diveshows.co.uk/visitors/p218003-book-advance-lids-2015-tickets.html.

Website: http://www.diveshows.co.uk/.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

O parere la “Evenimentele săptămânii@Londra”

 1. mIhaela cosa Spune:

  INTRADEVAR SAU COMBINAT PAGANISMUL CU IUDAISMUL SI A IESIT GHICITI DVS

Spune-ti si tu parerea!