Evită infectarea după epilat

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 17 iulie 2014

Când epilarea se lasă cu acele mici leziuni nesuferite de foliculită care riscă să ne compromită aspectul, trebuie să știm cum să scăpăm de ele.

Iată cinci metode de a scăpa de aspectul neplăcut și de infecții:

 

Igiena

S-a demonstrat că primul pas în prevenirea foliculitei este o igienă riguroasă, de preferat cu un săpun antibacterian. Înainte de epilat și cel puțin câteva zile după folosește un săpun antibacterian pentru a reduce flora bacteriană de pe piele și pentru a scădea astfel riscul de infecție.

 

Exfolierea

Exfolierea regulată a pielii subțiază stratul superficial al epidermei și ajută firele de păr să ajungă mai ușor la suprafață. Este esențial ca acest pas să fie făcut imediat înaintea epilării, dar și în zilele următoare pentru a ne asigura că niciun fir de păr nu va crește sub piele.

 

Lubrifierea și înmuierea părului

În cazul în care folosești lama, asigură-te că ai aplicat înainte cu generozitate un produs care să ajute la lubrifierea și înmuierea firelor de păr. Dacă ai constatat că nu mai ai spumă de ras, nu te grăbi să folosești săpunul. Alege în schimb un balsam de păr, va avea efectul scontat. Folositul lamei pe pielea umedă nelubrifiată nu va face decât să producă mici fisuri cutanate care se vor suprainfecta și se ajunge la nesuferita foliculită.

 

Pudra antibiotică

Imediat după epilare este recomandabil să aplicăm un produs local pe bază de antibiotic; o cremă (tip Baneocin, Fucidin) este mai puțin potrivită vara, deoarece poate obtura porii, iar transpirația pe o piele proaspăt epilată poate avea potențial iritant. De aceea este indicat un produs sub formă de pudră sau mixtură, care să mențină pielea uscată.

 

Evită hainele strâmte

Hainele foarte strâmte pot avea același efect de obstrucție a porilor și în plus, irită pielea prin frecarea constantă.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!