Executată în stil mafiot

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 30 mai 2015

O româncă în vârstă de 35 de ani, Mariana Veronica Sologiuc, a fost executată în stil mafiot în Italia, fiind împuşcată de trei ori în faţă, iar maşina sa a fost incendiată, relatează Corriere Del Mezzogiorno în ediţia electronică.

Cadavrul femeii a fost găsit recent de un trecător, pe marginea unui drum, în apropierea bisericii Madonna di Briano, din localitatea Briano, situată în regiunea Campania, potrivit Mediafax.

Mariana Veronica Sologiuc, care a fost identificată datorită amprentelor digitale, gestiona un bar la Parete, o localitate situată tot în regiunea Campania. Ea a fost sechestrată, înainte de a fi ucisă şi abandonată pe stradă. Automobilul femeii, un Fiat Punto care fusese incendiat, a fost găsit de carabinieri la San Marcellino, o localitate din apropiere.

Deocamdată nu se cunosc motivele acestui asasinat în stil mafiot, însă anchetatorii încearcă să-l găsească pe asasin. Potrivit primelor elemente ale anchetei, femeia a fost împuşcată în faţă cu trei gloanţe, de la distanţă mică, în locul în care a fost găsită. Lângă cadavru au fost descoperite trei cartuşe de pistol de calibru 7,65.

Într-un alt caz din Italia, în oraşul Pisa, un agent de poliţie italian a fost rănit, fiind înjunghiat de un român în timpul unei operaţiuni de evacuare a unei tabere de romi, relatează presa italiană.

Agenţii de poliţie îi permiseseră unui locatar al taberei de romi să îşi strângă lucrurile înainte de evacuarea iminentă. Văzând că întârzie, poliţiştii italieni i-au cerut românului să se grăbească, moment în care acesta a devenit furios. Unul dintre agenţi a intervenit pentru calmarea spiritelor, dar românul l-a înjunghiat cu un cuţit. Agentul de poliţie a fost transportat de urgenţă la spital şi este în afara oricărui pericol. Agresorul, un român în vârstă de 48 de ani de etnie romă, a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!