Experti financiari: Romania va mari TVA-ul in curand

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 14 decembrie 2009

Câţiva experţi financiari intervievaţi de Institutul german ZEW şi Erste Bank sunt de părere că România şi Cehia îşi vor reduce deficitul bugetar până la sfârşitul anului 2010, dar şi că îşi vor majora TVA-ul. Experţii au declarat că România şi Cehia vor aplica o astfel de măsură, fiind cele mai mari ponderi dintre toate ţările, informează Mediafax.

17% dintre experţii chestionaţi anticipează că România va apela în viitorul apropiat la privatizări pentru limitarea deficitului bugetar şi doar 14% cred că Guvenul îşi va reduce cheltuielile.

În privinţa măsurilor de reducere a deficitului bugetar, aceştia sunt de părere că cele mai utilizate instrumente sunt privatizările activelor deţinute de stat, majorarea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) şi reducerea cheltuielilor publice. „Reducerea cheltuielilor publice este măsura cea mai anticipată de experţi, care cred că aceasta ar putea fi aplicată de toate ţările. Astfel, 53% din răspunsuri au indicat că statele vor reduce costurile. Experţii anticipează că, în special, Guvernul Ungariei va limita cheltuielile”, se precizează în raport.


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!