Exploatate ca prostituate în Franţa

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 31 mai 2015

Treizeci de persoane suspectate de apartenenţă la o reţea de proxenetism care exploata românce au fost reţinute recent în România şi Franţa, a anunţat Poliţia franceză, citată de presa din Hexagon.

Ancheta în cazul reţelei de proxenetism a început în anul 2012, gruparea folosind prostituate românce în oraşele franceze Paris, Dijon, Lyon, Bordeaux şi Marsilia. Potrivit procurorilor, reţeaua de proxenetism a avut venituri de patru milioane de euro în doi ani, scrie Mediafax.

Investigaţia este efectuată de Direcţia franceză pentru combaterea traficului de persoane în colaborare cu autorităţile române şi cu Europol.

„A fost destructurată o organizaţie perfectă: proxeneţii recrutau tinere din România şi le trimiteau în Franţa, punând la dispoziţie serviciile acestora prin anunţuri în reviste sau pe site-uri specializate”, precizează Direcţia franceză pentru combaterea traficului de persoane.

Douăzeci şi şapte de suspecţi au fost reţinuţi în România, iar trei în Franţa, în cadrul unor operaţiuni efectuate în Marsilia, Bordeaux şi Aix-en-Provence.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!