Explorator britanic, mort în Antarctica (video)

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 7 februarie 2016

uk_Henry Worsley

Henry Worsley, un explorator de origine britanică ce încerca să traverseze Antarctica fără ajutor, urmând să stabilească astfel un nou record mondial, a murit la aproximativ 50 de kilometri de linia de sosire, informează cnn.com.

Britanicul, în vârstă de 55 de ani, fost ofiţer de armată, a decedat în timp ce era transportat către un spital din Punta Arenas, Chile, pentru a fi tratat de peritonită bacterială, cauzată de cei peste 1.460 de kilometri de mers în jurul Polului Sud.

Henry Worsley încerca astfel să ducă la bun sfârşit misiunea eşuată a emblematicului explorator britanic Ernest Shackleton, ce a încercat să traverseze Antarctica la începutul secolului trecut.

 

trimiteri-sus-4

O româncă ar putea ajunge pe Marte

Sporturi ciudate, practicate în lume

O româncă de 60 de ani a pornit în aventura vieţii

Coborâre pe schiuri de la 8.163 de metri altitudine!

trimiteri-jos-4

 

În ultima sa declaraţie de pe „Continentul îngheţat”, Worsley afirma cu dezamăgire:

—————————————

„Cele 71 de zile petrecute singur în Antarctica, cu cei peste 1.440 de kilometri acoperiţi deja şi cu tot corpul epuizat şi-au pus amprenta asupra mea, astfel că anunţ cu tristeţe încheierea călătoriei mele, atât de aproape de final”.

—————————————

Henry Worsley și Prințul William

Prinţul William, prieten cu Henry Worsley şi patronul expediţiei Shackleton Solo, a declarat că el şi fratele său, prinţul Harry, au fost afectaţi de aflarea veştii. „Era un om plin de curaj şi determinare. Suntem foarte mândri să fim asociaţi cu numele lui”, a declarat membrul familiei britanice, conform CNN.

Autor articol: Bianca Radulescu
Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!