Expoziție cu fotbal românesc

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 24 iunie 2016

634 casa fotbaluluiAgenţia Mediafax a răspuns provocării şi a participat la expoziţia foto de la Casa Fotbalului românesc, organizată la Ambasada României din Paris de către Federaţia Română de Fotbal, în cadrul celor trei evenimente fiind prezenţi nu mai puţin de 1.000 de vizitatori.

Manifestările au fost organizate de către FRF cu ocazia Campionatului European de Fotbal, iar Casa Fotbalului românesc a fost găzduită de clădirea Ambasadei României la Paris, Palatul Behague.

Peste 1.000 de oameni au fost prezenţi la evenimentele din ultimele 10 zile, acolo unde agenţia Mediafax a răspuns provocării şi a prezentat câteva dintre fotografiile surprinse pe terenul de fotbal. Un spectacol în imagini, alături de care au stat alte expoziţii, precum cele de proiecte ale stadioanelor sau sălilor de sport aparţinând unor arhitecţi români sau emisie specială de timbre dedicată campionatului european.

Totodată, vizitatorii au putut admira lucrări plastice ale elevilor de la Tonitza cu tematica „The Art of Football”.

Palatul Behague a fost construit între anii 1866-1867, iar la 27 martie 1939, statul român l-a cumpărat şi şi-a transferat aici ambasada aflată până atunci în hotelul Pomar, din Avenue de Wagram.

„Casa Fotbalului a vrut să arate lumii o altă faţă a României şi dezvoltă ideea legăturii între artă, sport şi tehnologie, propunându-şi să aducă în prim-plan şi o Românie efervescentă din punct de vedere cultural şi artistic”, au anunţat organizatorii.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!