Faceţi bani din lucrurile vechi

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 3 noiembrie 2014

uk_car boot sale

 

Vindeţi online lucrurile vechi

De ce să nu faceţi curăţenie şi să câştigaţi şi ceva bani în acelaşi timp? Site-urile de gen, aşa cum ar fi eBay.co.uk, eBid.net sau amazon.co.uk sunt modul perfect de a scăpa de lucrurile nedorite: doar postaţi o fotografie şi lăsaţi licitaţia să înceapă.

Puteţi încerca şi Gumtree.com, un site de anunţuri clasificate, şi Preloved.co.uk. Postarea pe ambele site-uri este gratuită.

Iar dacă aveţi suficient noroc, poate găsiţi un vas chinezesc antic, în valoare de 53 milioane de lire!

 

Participaţi la un târg second-hand

Cel mai bun mod de a vinde numeroase lucruri este de a participa la un târg de vechituri vândute din portbagajul maşinii. Verificaţi CarBootJunction.co.uk pentru a vedea lista de târguri din apropierea dumneavoastră. În general, va trebui să achitaţi o taxă pentru locul în care veţi aşeza maşina, în jur de 10 lire, şi să vă pregătiţi să veniţi devreme.

Dar dacă a sta în frig nu este chiar cea mai atractivă variantă, atunci puteţi încerca târgurile cu vânzare online: www.bootbay.co.uk! Şi n-o să aveţi nevoie nici de maşină!

 

Scăpaţi de lucrurile celor mici!

Dacă aveţi mai multe lucruri ale celor mici de care doriţi să scăpaţi, atunci verificaţi punctul local NCT (http://www.nct.org.uk/in-your-area/nearly-new-sales) pentru a afla detaliile viitorului Nearly New Sale, sau postaţi lucruri pe Netmums.com.

Anunţul va fi postat având grijă de zona în care locuiţi, astfel ca persoana interesată să nu fie foarte departe, iar lucrurile să poată fi colectate sau livrate cu uşurinţă.

 

Vindeţi online CD-urile, DVD-urile şi jocurile

Dacă doriţi să scăpaţi de CD-urile, DVD-urile şi jocurile vechi într-un mod rapid şi uşor, vizitaţi site-ul MusicMagpie.co.uk.  Asiguraţi-vă că lucrul vândut se află în condiţie bună, apoi tipăriţi codul de bare şi vi se va oferi imediat o sumă cash. Dacă decideţi să-l vindeţi pentru acel preţ, atunci Music Magpie vă va trimite o geantă poştală preplătită, şi veţi primi banii la primire.

 

Vindeţi-vă jucăriile din copilărie

Colecţionarii plătesc uneori averi pe anumite jucării de colecţie şi alte apanaje memorabile ale tinereţii. Pentru a  pune la licitaţie o jucărie, intraţi pe www.vectis.co.uk.

 

Reciclaţi mobilul, chiar dacă este stricat!

Poate credeţi că vechiul mobil nu valorează mai nimic, dar ştiţi că aţi putea câştiga bani dacă-l reciclaţi?

Verificaţi site-uri ca Envirofone (http://www.envirofone.com/en-gb?source=30006&siteid=28680), Mazuma (http://www.mazumamobile.com), Mopay (http://www.mopay.co.uk/?source=webgains&siteid=13897) sau Mobile2Cash (http://www.zonzoo.co.uk/home). Introduceţi detaliile referitoare la anul de fabricaţie al telefonului şi modelul, şi ei vă vor spune cât urmează să primiţi pentru acel telefon.

Mai mult decât atât, site-uri cum ar fi Cellzone (http://www.cellzone.co.uk) sau Omio (http://www.omio.com/recycle-mobile-phones) vă vor ajuta să obţineţi suma cea mai mare pentru vechiul telefon mobil, chiar dacă acesta nu se mai află în stare de funcţionare.

 

Vindeţi-vă cărţile

Un alt site specializat în tranzacţii, de data aceasta pe cărţi, este Greenmetropolis.com. După ce v-aţi înregistrat, introduceţi numărul ISBN al cărţii pe care doriţi s-o vindeţi, alături de condiţia în care se află aceasta.

Veţi primi 3 lire pentru fiecare carte vândută. Adiţional, GreenMetropolis va dona 5p către Woodland Trust. Ţineţi minte însă că va fi nevoie să achitaţi costurile impuse de expediere.

Alternativ, puteţi să schimbaţi gratuit cărţile vechi pentru unele noi, la www.readitswapit.co.uk şi www.bookmooch.com.

 

Vindeţi cartuşele de imprimantă consumate

www.cashforcartridges.co.uk va plăti până la 4.50 lire pentru fiecare cartuş gol primit sau puteţi să-l reciclaţi la Boots pentru 100 de puncte (http://www.bootsrecycle.com/consumer).

 

Vindeţi vechiul mp3 player, SatNav-ul sau camera digitală, chiar dacă sunt stricate!

Din nou, site-uri ca www.simplydrop.co.uk vor plăti pentru player-ele sau camerele foto uzate. Iar Boots oferă puncte pentru SatNav (http://www.bootsrecycle.com/consumer/index.asp).

 

Donaţi pentru caritate

Dacă donaţi haine, prosoape sau cearceafuri de la Marks & Spencer către Oxfam, veţi primi un voucher Marks & Spencer de 5 lire (http://www.oxfam.org.uk/shop/content/secondhandstore/fashion/ms_clothes_exchange.html) pe care-l veţi putea folosi în magazin pentru achiţionarea altor lucruri.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!