Facilitarea vizelor prin E-VIZA

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 18 noiembrie 2013

Proiectul E-VIZA – portal electronic pentru facilitarea procesului de obtinere a vizelor – a fost lansat vineri la Ministerul Afacerilor Externe. Proiectul isi propune sa imbunatateasca sistemul de procesare a cererilor de viza pentru Romania prin crearea unui nou serviciu electronic care va permite solicitantilor sa-si intocmeasca online dosarul de aplicare. Referindu-se la beneficiile proiectului, secretarul general al MAE, Sorin Moise, a mentionat impactul pe care aceste masuri le vor avea in ceea ce priveste turismul, sectorul de afaceri, sistemul universitar, acestea fiind unele dintre domeniile pentru care aplica cel mai des solicitantii de viza pentru Romania.

„Proiectul va aduce beneficii si pe plan intern, pentru MAE, sistemul E-VIZA conferind consulilor romani posibilitatea de a presta un serviciu modern, oferind un instrument de lucru care va permite o mult mai buna gestionare si solutionare in timp a cererilor de vize, in conditiile in care personalul consular este insuficient numeric, iar solicitarile consulare din partea cetatenilor romani din afara tarii s-au amplificat semnificativ”, relateaza diplomatia romana, intr-un comunicat remis Agerpres.

Sorin Moise a spus ca sistemul nu va vulnerabiliza in niciun fel chestiuni care tin de securitatea acordarii vizelor pentru Romania, combinand in mod util cerintele de siguranta, securitate si accesibilitate. La randul sau, directorul general al Departamentului Consular, Bogdan Stanescu, a mentionat ca acest portal va contribui la facilitarea accesului solicitantului de viza catre misiunile diplomatice ale Romaniei, reprezentand in acelasi timp un portal de informatii pentru aplicanti, ajutandu-i in acest fel sa aiba pregatit dosarul cand ajung la ghiseu si reducand astfel durata de asteptare, cu respectarea tuturor rigorilor care se impun in materie de acordare de vize.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!