Falși polițiști specializați în furturi, reținuți de Poliția „reală”

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 14 martie 2014

Metropolitan police badge

Trei cetățeni români stabiliți în Regatul Unit au fost condamnați la închisoare în 6 martie, după ce au fost surprinși de către polițiști britanici purtând haine civile, în timp ce încercau să jefuiască turiști, în zona autogării Victoria din centrul Londrei.

Adrian Marin de 42 de ani, Stelian Petrache de 54 de ani și George Gheorghe în vârstă de 55 de ani au fost reținuți în 20 februarie de ofițeri britanici din cadrul Westminster Crime Squad, aflați în acțiune fără a purta uniforma de poliție. Oamenii legii i-au observat pe cei trei români și i-au urmărit după ce au remarcat că aceștia au un comportament suspect.

„Unul dintre ei juca rolul unui turist rătăcit care cerea informații de la trecători, cu o hartă în mână”, se arată într-un comunicat al Metropolitan Police transmis redacției Diaspora Românească în 11 martie. Bărbatul încerca să se apropie mai ales de turiștii străini, care păreau vulnerabili, fiind puțin dezorientați în aglomerația specifică zonei londoneze Victoria. Așa s-a întâmplat cu o turistă în vârstă de 54 de ani, din Singapore, sosită în Marea Britanie împreună cu fiul ei adolescent. Românul s-a apropiat de cei doi cerându-le lămuriri cu harta în față, moment în care complicii lui au intervenit pretinzând că sunt polițiști britamici și legitimându-se cu documente false. Ei le-au cerut adevăraților turiști, originari din Asia, să prezinte pașapoartele. Ulterior, falșii polițiști au devenit agresivi în timp ce încercau să îi convingă pe femeia din Singapore și pe băiatul acesteia să plătească o presupusă amendă, în valoare de 50 de lire sterline. Ei au fost reținuți însă, în momentul imediat următor, de ofițeri de poliție „reali”.

„Adrian Marin, Stelian Petrache și George Gheorghe acționau doar asupra persoanelor pe care le considerau vulnerabile cu scopul de a fura, folosind în acest scop procedee de înșelăciune și intimidare”, a precizat Detective Inspector Chris Hornby din cadrul Westminster Crime Squad, în comunicatul Metropolitan Police.

Cei trei români și-au recunoscut faptele în timpul procesului juridic intentat împotriva lor la tribunalul Southwark Crown Court. Ei au fost condamnați la doi ani de detenție și vor fi deportați în România imediat după executarea pedepsei, ne-au informat reprezentanții Metropolitan Police.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!