Falub, artizanul promovărilor

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 12 iunie 2014

538 adrian falubSă promovezi o echipă în Liga I este o performanţă serioasă, iar până în această vară, doi tehnicieni se puteau lăuda cu astfel de trei performanţe, Aurel Şunda şi Adrian Falub.

Dejeanul a stabilit un nou record după ce a reuşit şi a patra promovare în primul eşalon din postura de principal, cu ASA Târgu Mureş, după precedentele promovări cu U Cluj (2007), Unirea Alba Iulia (2009) şi FCM Târgu Mureş (2010).

„Asta cu ASA a fost cea mai dificilă. Un lot bun, multe probleme, o stare de spirit nu prea în regulă, jucători greu de gestionat cu multă personalitate. Erau jucători care veniseră de la un nivel superior şi se obişnuiau greu cu tot ce înseamnă Liga 2 şi cu ora 11 şi cu vestiarele de la Divizia B. Vorbim de jucători care au evoluat în Champions League, care au trecut de la jucat pe stadioane de top ale Europei la jucat pe terenurile din eşalonul secund, toţi cu personalitate puternică. Dar până la urmă, cred că am avut o relaţie bună cu toată lumea şi am creat un grup cu care, dacă va fi păstrat nucleul ăsta, eu cred că se poate face treabă foarte bună în Liga I”, a spus Falub.

El mai crede că un element cheie al promovărilor reuşite a fost adaptabilitatea la condiţiile găsite la faţa locului, în special modul în care şi-a construit tactica de joc în funcţie de lotul la dispoziţie. „Nu poţi să faci acelaşi lucru peste tot, în fiecare zi, trebuie să faci altceva, nu se aseamănă. La fiecare promovare au fost lucruri diferite, oameni diferiţi, jucători diferiţi, condiţii diferite. Aşa că a trebuit să adaptez tactica de fiecare dată la ceea ce am găsit la faţa locului. Părerea mea e că la fotbal e greu să faci acelaşi lucru şi să reuşeşti de două ori, nu de alta, dar ce ai făcut azi nu mai e valabil mâine. O promovare nu este uşoară, trebuie să câştigi un campionat, sunt foarte multe lucruri de pus la punct, e foarte greu pentru orice antrenor”, spune fostul jucător al lui FC Naţional.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!