Fără contribuție la sănătate pentru pensiile mici

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Social pe data 18 martie 2016

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, potrivit căreia peste 500.000 de pensionari nu vor mai plăti contribuții la asigurările de sănătate.

„Este vorba de punerea în concordanță a noului Cod Fiscal cu Legea Sănătății. Ca urmare a creșterii punctului de pensie la 872 de lei se punea problema scutirii, preluării impozitării pentru serviciile de sănătate sub cifra nou-indicată, de 872 de lei. Vechea prevedere considera că pensiile care sunt sub punctul de pensie de 740 de lei sunt scutite la contribuțiile de sănătate”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, de prevederile ordonanței vor beneficia 508.000 de persoane care nu vor plăti contribuția de sănătate.

Suciu a mai spus că o altă prevedere a ordonanței prevede scurtarea termenului în care un asigurat își poate schimba medicul de familie de la 6 luni, în anumite constrângeri evidente.

„Se creează condițiile pentru evaluarea contractului-cadru de sănătate și se clarifică faptul valabilitatea cardului european de sănătate este de un an, și nu de 6 luni, cum era până acum”, a adăugat Dan Suciu.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!