Fără imitații

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 5 iunie 2014

Nu mai este mult și Steaua, campioana țării, va lua din nou startul în cea mai importantă competiție europeană la nivel de club, Liga Campionilor. Problemele nu lipsesc. Laurențiu Reghecampf a ales să plece la arabi, tentat de un salariu exorbitant, și nu putem să nu-i dăm dreptate. Oricine ar pleca oriunde pentru o ofertă mai bună, mai ales în zilele în care nu știi ce va fi mâine. Alături de el pleacă și preparatorul fizic Thomas Neubert, unul dintre secretele reușitelor Stelei din ultimii 2 ani de zile. Și problemele nu se opresc aici, pentru că vor pleca și câțiva jucători, unii putând ajunge alături de Reghecampf, alții la alte echipe. Tătărușanu pare a fi primul care și-a rezolvat cariera, urmând să fie transferat la Fiorentina.

Nou staff al Stelei va trebui să suplinească toate acestea. Costel Gâlcă vine însoțit și el de o mare problemă: antrenorul cu portarii Ștefan Preda, despre care toată suflarea stelistă știe că a jucat la Dinamo. Desigur, pe la Steaua a mai trecut un Dănciulescu, dar sunt sigur că lui Fane Preda i se vor reproșa multe, pentru că așa este tribuna, ea nu iartă, chiar dacă pare să uite. În plus, încă nu se știe cum de Steaua se ține pe picioare, de vreme ce și patronul și managerul ei general sunt în pușcărie. Cert este…că se ține.

Este drept, toate acestea pot fi trecute cu vederea dacă la Steaua va fi liniște. Dacă nu vor exista declarații inutile și nervi care nu au ce să caute în ecuația echipei. Dacă nu va exista în continuare acea presiune fantastică a patronului, sau moralitatea îndoielnică a managerului echipei. Și sunt șanse să fie așa.

În aceste condiții, Gâlcă nu va avea nevoie să demonstreze că poate continua ce a construit Reghecampf. Având liniștea de partea sa, el trebuie să arate ce poate el, nu cum îi poate imita pe alții.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!