Fără medalii la masculin

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 29 mai 2014

536 marius berbecarRomânia a aşteptat penultima finală pe aparate a Campionatelor Europene de gimnastică de la Sofia, singura cu reprezentare românească din ziua de duminică. Marius Berbecar şi Andrei Muntean nu au reuşit exerciţiile curate de care ar fi avut nevoie pentru a putea spera la podium.

Marius Berbecar a concurat accidentat la călcâi, după finala echipelor. Acest lucru a fost evident la finalul exerciţiului, la aterizare, dar mai ales după când, aşteptând nota şi decizia juriului tehnic, Berbecar şchiopăta pe culoarul de la baza podiumului de concurs. Sportivul a cedat două zecimi la dificultate faţă de evoluţia din calificări, fiind penalizat şi la execuţie şi nereuşind să depăşească  15.000. A terminat concursul cu 14,966, la mare distanţă în faţa sportivilor din urma sa, dar şi la o jumătate de punct de podium. Cu nota din calificări, 15,658, Berbecar ar fi cucerit argintul.

Şi la precedenta ediţie a Europenelor România a sperat la medalie în finala de la paralele. Andrei Muntean a obţinut calificarea în finală cu a doua notă, însă în ultimul act a terminat doar al şaptelea. Gimnastul de 21 de ani a fost prezent şi în finala de la Sofia, dar, cu un exerciţiu cu trei ezitări la menţinerea poziţiilor, a terminat pe şase.

Oleg Vernier (20 de ani), argint la Europenele de la Montpellier din 2012, la paralele, şi calificat în finala cu cea mai mare notă, 15,900, a deschis penultima întrecere a Europenelor de gimnastică. Ucraineanul a mers bine în finală, câştigând 66 de sutimi şi punând presiune pe toţi adversarii săi. Vernier a mai urcat pe podium la Sofia, pe treapta a treia, alături de coechipierii săi, în proba echipelor şi la sărituri, unde a mizat pe săritura Drăgulescu.

Slovenul Mitjia Petkovsek, 37 de ani, cu 12 medalii, dintre care şase de aur, obţinute la Campionatele Europene şi Mondiale, toate la paralele, a aşteptat destul înainte de a-şi începe evoluţia, din cauza întârzierii notelor arbitrilor şi a ratat de la primul element, căzând de pe aparat şi ratând varianta unei noi clasări pe podium.

Argintul a mers la rusul David Belyavski, 22 de ani, medaliat cu bronz în 2013 în finalele de la paralele de la Europene şi Mondiale, răsplătit pentru evoluţia sa cu 15,566.

România se întoarce fără medalie la băieţi. Seniorii au reuşit calificări în finala echipelor, unde au terminat pe 7, şi la paralele, unde Berbecar a terminat pe 4. Juniorii au dezamăgit şi mai mult, nereuşind nici măcar o calificare în finale. Echipa de juniori a terminat competiţia pe echipe a 19-a.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!