Fără mers în mâini! Şi fără gimnastică! (Vorbiţi în şoaptă!)

Articol publicat in sectiunea Educaţie şi învăţământ, UK la zi pe data 25 iunie 2015

stat-in-maini

O şcoală primară din Devon a interzis mersul în mâini şi roata după ce au avut de-a face cu o „epidemie” de accidentări minore.

Şcoala Old Priory Junior Academy din Plimpton, Devon, le-a comunicat elevilor, în urmă cu două săptămâni, că nu vor mai putea face gimnastică în timpul pauzelor, la şcoală.

Părinţii au reacţionat imediat. Lewis Harvey, unul dintre părinţi, a spus că normele de sănătate şi siguranţă au fost puse în aplicare într-un stil halucinant. „Copiii ar trebui ca în pauze, când sunt la spaţiul de joacă, să se desfăşoare după cum doresc, atâta timp cât nu fac vreun rău celorlalţi,” a mai comentat acesta.

Alison Russell, care are un copil înregistrat la această şcoală, este de părere că măsura este „ridicolă şi prostească”.

Dar directorul interimar al şcolii a argumentat poziţia sa: „Pe parcursul a câteva zile, ne-am confruntat cu câteva accidentări din aceleaşi motive. Până la urmă, buna stare şi siguranţa copiilor este responsabilitatea noastră şi are întâietate faţă de orice altceva.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!