Fără morală

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 10 iulie 2015

Dan Petrescu a construit la ASA o echipă așa cum îi place lui mai mult. Una care avea toate ingredientele celeilalte echipe românești pe care a pus-o pe picioare din temelii, Unirea Urziceni. Jucători care nu prea mai găseau contracte, unii dintre ei probabil aflați chiar la ultimul posibil. Jucători de care nu s-a mai auzit cine știe de multă vreme. Jucători de care unele dintre echipe de-abia așteptau să scape.

Ce a făcut Dan Petrescu din Unirea știm cu toții. O formație de “refuzați” cu care a ținut piept în Europa unor trupe mult mai bune decât aceea a așezării cu stadion la marginea lanului de porumb. În campionat, o formație capabilă să domine pe oricine, dar aici Petrescu a avut puțin noroc, Steaua era în reconstrucție. O formație care a uimit și care, mai târziu, când a fost desființată la vreo 2 ani distanță, am înțeles de ce a fost construită: pentru ca patronul să ia ceva bani din Liga Campionilor, să plătească datoriile pe care le avea și să se ducă și cu ceva euro acasă. Și gata, povestea Urziceniului a murit unde s-a și născut.

Așa m-am gândit că se va întâmpla și cu ASA. Face o formație, adună 1 an sau ceva bani de prin cupele europene, se plătesc niște datorii, după care echipa din Târgu Mureș dispare ca și cum nu ar exista și devine poveste. Nu a fost să fie așa. Meciul din Supercupa României va fi primul și ultimul, măcar pentru moment, pe care Dan Petrescu îl va avea la ASA. După Supercupă el va alege China, pentru că așa prevedea contractul cu mureșenii: dacă vine cineva și dă mai mult, Petrescu pleacă. Nimic deosebit. Știam că Dan merge mereu pe mâna banilor.

Nu știam însă că prin contract s-a consacrat ca un antrenor fără morală.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!