Fără restricții pe piața muncii din Elveția

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora în lume pe data 15 aprilie 2016

job interview32_1

Elveția va elimina, de la 1 iunie 2016, toate restricțiile pe piața muncii impuse cetățenilor români și bulgari, măsurile de limitare a imigrației putând fi reintroduse doar în cazul în care va exista un aflux de imigranți din cele două țări.

Guvernul Elveției a adoptat miercuri o ordonanță care prevede accesul pe piața muncii pentru cetățenii români și bulgari de la 1 iunie 2016, informează Mediafax. Elveția prelungise, în 2009 și 2014, măsurile restrictive pe piața muncii pentru cetățenii români și bulgari.

Perioada tranzitorie de menținere a restricțiilor pe piața muncii expiră pe 31 mai 2016 și nu va fi prelungită.

—————————————

„În cazul în care imigrația din România și Bulgaria va depăși cu 10% media ultimilor trei ani, pe 1 iunie 2017 sau cel târziu pe 1 iunie 2018, Consiliul Federal va putea introduce noi restricții pe piața internă a muncii, valabile până pe 31 mai 2019.”

Guvernul de la Berna

—————————————

În momentul de față, numărul imigranților români și bulgari din Elveția este destul de mic.

În momentul aderării României și Bulgariei la Uniunea Europeană, Elveția a introdus restricții privind accesul cetățenilor celor două state pe piața muncii. Elveția nu este membră a Uniunii Europene, dar face parte din Zona Economică Europeană și din spațiul european de liberă circulație Schengen.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!