România: Fără ștampile pentru firme

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Economie pe data 15 mai 2015

Obligativitatea ștampilei pentru firme va fi eliminată de la 1 iulie, potrivit promisiunilor primite de oamenii de afaceri de la ministrul finanțelor. România este depășită la acest capitol de Republica Moldova, care a implementat deja măsura.

„Odată cu acest nou Cod Fiscal, zona de fiscalitate e cumva acoperită, cred că pasul logic următor ar fi cel al simplificării administrative. Aici vorbim de lucruri extrem de concrete: de ce este nevoie de ștampilă? (…) Va dispărea din Codul Fiscal, dar trebuie o ordonanță de urgență sau o reglementare ca să dispară din toată legislația secundară”, a declarat Florin Jianu, fostul ministru delegat pentru IMM-uri și turism, la o conferință organizată de Coaliția pentru Dezvoltarea României, scrie Mediafax.

La rândul său, Dragoș Anastasiu, cu afaceri în domeniul turismului, a precizat că ștampila va dispărea de la 1 iulie, potrivit promisiunilor primite de la ministerul de resort. „Va dispărea (ștampila – n.r.), așa ne-a promis Ministerul de Finanțe, că de la 1 iulie dispare”, a spus Anastasiu, citat de Mediafax.

Fostul ministru delegat a punctat că Republica Moldova a făcut deja acest pas, depășind România la acest capitol. „Nu știu dacă ne putem imagina o Românie fără ștampilă, dar e deja o realitate în Republica Moldova. Ne-a luat-o înainte, de trei luni au această reglementare, au scos ștampila. Cred că mai sunt două țări în Uniunea Europeană în acest caz”, a afirmat Jianu.

Investitorul Marius Ghenea a adăugat că în multe țări ale Uniunii Europene, oamenii nu știu ce este o ștampilă, datorită faptului că aceasta nu mai este de mult timp utilizată.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!