Fara tarife de roaming la abonamentele mari

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 10 februarie 2014

Orange este primul operator care a anuntat ca intentioneaza sa elimine inca din acest an tarifele de roaming pe teritoriul Uniunii Europene, scrie site-ul Economica.net. Potrivit anuntului oficial facut de companie, acest plan va fi aplicat, pentru inceput, in tarile cheie, si anume – Franta, Spania, Polonia, Belgia, Romania, Slovacia si Luxemburg.

Aceasta decizie a Orange presupune eliminarea completa a tarifelor de roaming pentru voce, mesagerie si date pentru clientii cu abonamente mai mari de 30 de euro/luna. Pentru restul clientilor cu abonament, compania va reduce tarifele optiunii Go Europe incepand cu luna februarie.
Tot in luna februarie, Orange va lansa in Franta roaming-ul 4G pentru clientii care calatoresc in Marea Britanie, Spania, Portugalia si Coreea de Sud. Roaming-ul de mare viteza va fi disponibil in Marea Britanie, Spania, Romania, Portugalia si Republica Moldova pana la sfarsitul anului in curs.

Site-ul citat reaminteste ca, anul trecut, Comisia Europeana a prezentat o serie de propuneri legislative care prevedea eliminarea completa a tarifelor de roaming in perioada 2014-2016. Companiile de telecomunicatii ar urma sa aleaga intre 1) a oferi pachete care vor fi valabile oriunde in Uniunea Europeana („vorbesti afara la tarife ca acasa”) si ale caror preturi vor fi dictate de concurenta interna si 2) a permite clientilor sa se „decupleze”, adica sa opteze pentru un furnizor de roaming care ofera tarife mai mici (fara a trebui sa cumpere o noua cartela SIM). Aceasta prevedere are la baza Regulamentul privind serviciile de roaming din 2012, prin care operatorii sunt obligati sa reduca preturile cu ridicata cu 67% in cazul datelor incepand cu luna iulie a anului 2014.

Orange este in prezent lider de piata in Romania, cu peste 10,383 milioane de clienti si venituri de 690 milioane de euro la 30 septembrie 2013.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!