Farage: „Interdicţie pe 5 ani la şcolile de stat pentru imigranţi”

Articol publicat in sectiunea Educaţie şi învăţământ, UK la zi pe data 20 martie 2015

Nigel Farage1

Principalele teme propuse de Ukip la alegerile care se apropie sunt ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi stăvilirea imigraţiei. Mai nou, Nigel Farage, preşedintele Ukip, declară că ar milita pentru o interdicţie de cinci ani la şcolile de stat pentru imigranţii proaspăt sosiţi în Marea Britanie.

Ideea nu face parte din planul de bătaie propus de Ukip, ci este doar părerea lui Farage, destul de sugestivă pentru intenţiile partidului. Preşedintele Ukip explică faptul că Marea Britanie nu ar fi singură dacă ar înceta să ofere educaţie şi sănătate gratuită proaspeţilor imigranţi. Alternativa, în opinia acestuia, ar fi ca noii imigranţi să apeleze la şcolile şi clinicile private. Pe o perioadă de cinci ani.

Mai mult, secţiunea „What We Stand For” a paginii de web Ukip conţine următrul paragraf: „Imigranţii trebuie să se poată susţine singuri financiar, cu tot cu dependenţii lor, pe o perioadă de cinci ani. Aceasta înseamnă asigurare medicală privată (exceptând urgenţele), educaţie şi cazare – imigranţii trebuie să contribuie la banii publici înainte de a beneficia de ei.”

Ukip sprijină şi o interdicţie de a munci în UK, pe cinci ani, pentru imigranţii necalificaţi, favorizându-i, în schimb, pe cei foarte calificaţi, ce ar urma să fie selectaţi pe baza unui sistem cu puncte, asemănător celui folosit în Australia. Astfel s-ar controla şi numărul imigranţilor sosiţi în Marea Britanie.

Nigel Farage a explicat opţiunile partidului după alegeri. Ukip ar prefera o victorie a conservatorilor, cu care ar putea colabora dacă se întrunesc unele condiţii, printre care ţinerea unui referendum pentru rămânerea sau ieşirea Marii Britanii din UE, promis de David Cameron. Farage insistă că referendumul ar putea fi ţinut chiar anul acesta, însă Cameron este de părere că sunt şanse pentru 2015, dar mici.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

O parere la “Farage: „Interdicţie pe 5 ani la şcolile de stat pentru imigranţi””

  1. Ion Spune:

    Subscriu. Are dreptate. Este tara lui, nu a noastra…:)
    Vreau sa fie clar: NU vi intr-o tara sa faci bani, fara sa devi la fel ca cetatenii educati si scoliti din acea tara care FAC banii… 🙂

Spune-ti si tu parerea!