„Farmecul princiar al României”, elogiat de Daily Mail

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 16 iunie 2015

Printul Charles_Prince Charles Romania Foundation

România prințului Charles. „Farmecul princiar al României” şi „motivul pentru care una dintre cel mai puţin cunoscute ţări din Europa este potrivită pentru un rege” sunt doar câteva dintre frazele apreciative la adresa ţării noastre publicate într-un articol din Daily Mail, cu ocazia recentei vizite a prinţului Charles.

„La patru ore nord-vest de Bucureşti, la poalele Munţilor Carpaţi, se află un fost grajd reamenajat, cu însemnele regale (pene) ale prinţului de Wales pictate pe coşurile de pe acoperiş. Este micul sat Valea Zălanului, aflat la capătul unui lung drum înnoroiat, în care elementele tradiţionale care calmează traficul – gropi uriaşe – îi protejează pe copiii care joacă fotbal de căruţele trase de cai şi de cărucioarele încărcate cu vase cu lapte, împinse de fermieri care poartă căciuli din blană de oaie”, se afirmă la începutul acestui articol apărut pe site-ul Daily Mail.

„Poţi să înţelegi foarte uşor motivul pentru care prinţul Charles este atât de captivat de acele meleaguri, în special în această parte a anului, cu flori sălbatice din abundenţă, când violetele, spânzul şi garofiţele înfloresc în acelaşi timp, netulburate de erbicidele moderne şi substanţele de fertilizare”, precizează acelaşi articol din Daily Mail. „Iubesc România. Nu uitaţi, am o străbunică din Transilvania”, a spus moştenitorul tronului Marii Britanii.

Camera oficială a prinţului Charles are un prag căptuşit cu piele roşie deasupra uşii care duce în sala de baie, „pentru a scuti capul regal de o încoronare grăbită”, precizează, cu umor, jurnaliştii de la Daily Mail. Tavanul din sufragerie a fost ridicat cu aproximativ 2 metri, obţinându-se astfel un excelent spaţiu pentru lectură şi o panoramă spectaculoasă către văile de la poalele dealului.

În săptămâna petrecută în România cu ocazia vizitei prinţului Charles în Valea Zălanului, jurnaliştii britanici spun că nu au avut acces la televizor, radio, e-mail, ziare și semnal la telefoanele mobile.

„Marele avantaj al peisajului din Carpaţi constă în faptul că acolo nu există garduri şi sunt foarte puţine drumuri. Pentru pietoni sau pentru cai şi căruţe sunt foarte puţine restricţii în privinţa locurilor în care vrei să mergi. Iubitorii de munte îşi instalează corturile şi îşi aprind focul oriunde vor, atât timp cât nu se tem de lupi, vulpi, urşi şi râşi”, mai spun autorii articolului din Daily Mail.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!