FC România, gest umanitar pentru victimele tragediei de la Bucureşti

Articol publicat in sectiunea Anunțuri comunitate, Diaspora, Evenimente românești pe data 6 noiembrie 2015

uk_fc-romania

Echipa de fotbal a comunităţii româneşti din Londra, FC România, care se află în acest moment pe locul 7 în Essex Senior Football League, o divizie englezească inferioară, a anunţat pe 2 noiembrie că toate încasările de la partida FC România – Newham, ce se va disputa sâmbăta aceasta, vor fi donate victimelor tragediei din clubul bucureştean Colectiv, unde au murit 32 de persoane şi au fost rănite peste 200.

Pe website-ul fcromania.com clubul face următorul apel:

—————————————

„Putea fi prietenul, fratele sau sora ta. Putea fi copilul unuia dintre noi. Acum nu mai e nimic de reparat. Nimeni şi nimic nu le va reda acestor tineri viaţa. Nimeni şi nimic nu va micşora durerea părinţilor. Nu putem şi nu vrem să rămânem indiferenţi. E datoria noastră să ajutăm, să arătăm că ne pasă. Orice ban donat contează. Să arătăm tuturor că moartea acestor tineri, o moarte atât de cruntă, nu ne-a lăsat indiferenţi. Victimele rămase în viaţă au nevoie de ajutorul nostru. Familiile îndoliate au nevoie urgentă de sprijin financiar.”

—————————————

Mai departe, reprezentanţii FC România indică posibilitatea românilor de a face donaţii acestei cauze în contul Fundaţiei „Mereu Aproape”, cu menţiunea „Români împreună” (www.fundatiamereuaproape.ro).

Ca şi sprijin direct, managerul echipei româneşti, Ionuţ Vintilă, a anunţat că intenţionează să doneze toate încasările de la meciul de sâmbătă, 7 noiembrie, pe care-l va disputa cu echipa Newham, pe stadionul Cheshunt (cod poştal EN8 8RU), cu începere la orele 15.00.

Vintilă a declarat pentru Anunţul UK, citat de realitatea.net:

—————————————

„Sperăm ca suporterii să vină în număr cât mai mare la meci şi în acest fel să contribuie la ajutorarea victimelor. Noi nu vom băga în vistieria clubului nici o liră din vânzarea biletelor, toţi banii vor fi donaţi”.

—————————————

De la înfiinţarea echipei în 2006, „Lupii” de la FC România au tot urcat în fotbalul englezesc, cea mai mare performanţă fiind participarea în FA Cup (Cupa Angliei) de anul trecut, când a reuşit să ajungă până în al doilea tur al calificărilor.

Iată, nişte români cărora nu le este teamă să spună că sunt români şi care ne reprezintă la Londra cu cinste!

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

O parere la “FC România, gest umanitar pentru victimele tragediei de la Bucureşti”

  1. Marius Spune:

    Un gest frumos. Multumim ca ati citat Anuntul de UK.

Spune-ti si tu parerea!