FC România merge înainte în Cupa Angliei!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 18 septembrie 2014

550 fc romania

Românii de la FC România înfrumuseţează povestea incredibilă deja începută în Cupa Angliei! Românii au trecut de al treilea tur, “first qualifying”, cum se cheamă, după un 3-1 cu o echipă de eşalon imediat superior (L8), AFC Sudbury. Performanța este cu atât mai mare cu cât FC România a jucat în inferioritate încă din minutul 25 al meciului. Românii au înscris repede, prin Bugiu (5), dar au fost egalaţi aproape imediat de Coley (14).

Eliminarea lui Ion Costache a pus presiune, dar echipa nu a renunțat: în repriza a doua elevii lui Ion Vintilă şi Florin Pelecaci au jucat pe cartea atacului şi au reuşit două goluri, prin Pitaru (72) şi prin unicul străin al echipei, bulgarul Kumanov (90). De mare ajutor a fost și goalkeeper-ul Nicuşor Bănică: fostul portar al Universităţii Craiova a produs minuni în faţa adversarilor fondaţi în 1885.

În turul următor FC România se poate întâlni cu echipe din liga a şasea, Conference North/South. Inclusiv cu profesioniştii Boston United, care au jucat în trecut și în Football League (primele patru divizii)!

Până acum suma strânsă de români din participarea în Cupa Angliei a ajuns la 6.500 lire. În final, iată care a fost traseul de până în acest moment al FC România:

Turul 1 (first extra): Haverhill Rovers (L9) 0-0 (3-0 după rejucare)
Turul 2 (preliminary): Heybridge Swifts (L8) 2-1
Turul 3 (first qualifying): AFC Sudbury (L8) 3-1

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!